Lexus Electrified Sport concept

Afgelopen Valentijnsdag beleefden wij liefde op het eerste gezicht bij de vertoning van de Lexus Electrified Sport concept. De spirituele opvolger van de legendarische Lexus LFA is zoals de naam al suggereert, elektrisch. Toen moesten wij het doen met een digitale conceptcar, maar daar komt binnenkort verandering in.

Goodwood Festival of Speed

Van 23 tot en met 26 juni is het weer tijd voor het Goodwood Festival of Speed. Dit mekka voor de gemotoriseerde maniak is een plek waar snelheid en schreeuwende motoren de orde van de dag zijn. Toch kiest Lexus ervoor om hier het Europese debuut van de Lexus Electrified Sport concept te houden. In een speciale display op ‘Electric Avenue’ zal de concept te zien zijn tussen diverse andere elektrische modellen. Wees echter niet verbaasd als de meeste aandacht toch wel naar de Lexus gaat. De conceptcar is een behoorlijke eye-catcher met proporties waar zelfs de LC500 convertible van zal blozen.

Elektrisch is de toekomst

De Electrified Sport concept is slechts één van de zestien conceptcars dat afgelopen december is gepresenteerd. Toen ging het nog om een enkele foto, in februari waren de eerste digitale beelden al te zien en in juni is de conceptcar al in Europa te zien. Verwacht echter niet dat dit vlotte tempo betekent dat de productieversie aan het einde van het jaar in de showroom van Louwman Exclusive staat. Er is al een semi-bevestiging dat het model in productie gaat, maar de deadline is gezet op ‘voor 2030’.

Concretere cijfers vinden wij als het gaat om de prestaties van de aandrijving. Een 0-100 tijd van iets meer dan twee seconden en het accubereik zal meer dan 700 kilometer zijn. Lexus meldt tevens dat het accupakket wellicht een solid-state battery zal zijn om deze prestaties te kunnen behalen.

The sound of silence

Lexus zal naast de Electrified Sport concept ook de gloednieuwe RZ 450e SUV meenemen, de elektrische SUV met het bijzondere yoke stuur. Bij Goodwood festival of speed draait het namelijk niet alleen om snelheid. Mede dankzij de vele autoshows die geannuleerd zijn in Europa, heeft Goodwood een belangrijke plek gekregen in het medialandschap. De benzinedampen gaan inmiddels gepaard met het gezoem van de toekomst, en laten we vooral niet vergeten welke auto het record heeft op de hillclimb.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *