Lamborghini Centenario Roadster 2017

Op het Concours d’Elegance in Pebble Beach (Californië) verwijderde Lamborghini onlangs het doek van de spectaculair ogende Centenario Roadster. De productie is gelimiteerd tot 20 exemplaren, wat hem bijzonder exclusief maakt. Prijzen beginnen bij € 2.000.000,-.

In navolging van coupé-versie

Tijdens de Autosalon van Genève in maart dit jaar onthulde Lamborghini al de Centenario Coupé. Vlak na de onthulling leek het erop, dat er ook een open variant in aantocht was, en dat is dit weekend officieel bevestigd.

Alle exemplaren zijn uitverkocht, zo meldt de Italiaanse fabrikant. De levering aan klanten vindt volgend jaar plaats.

Vierwielbesturing en grote achterspoiler

De Centenario Roadster gebruikt een carbon fiber monocoque en diverse koolstofvezel carrosserieonderdelen. Tevens vertelt Lamborghini de speciale zilvere exterieurkleur (Argento Centenario) voor te behouden aan het eenmalige model. Verder is er vierwielbesturing en een grote achterspoiler aanwezig.

Naast zijn buitengewone vormgeving, is de Centenario Roadster ook uitgerust met een modern infotainmentsysteem (inclusief 10,1 inch touchscreen). Hiermee kunnen de bestuurder en bijrijder profiteren van internetfuncties, en ondersteunt het systeem Apple CarPlay.

Onder de kap

De aandrijving wordt in de Lamborghini Centenario Roadster door een 770 pk sterke V12-motor verzorgd, bekend uit de coupé-variant. De topsnelheid bedraagt ruim 350 km/h, de acceleratie van 0 naar 100 km/h verloopt in 2,9 seconden.

Categorieën