In China zijn er grote vraagtekens gezet bij de kwaliteit van Tesla modellen uit de Gigafactory in Shanghai. Het merk zou volgens Reuters op het matje geroepen zijn door een groep regelgevers om de kwaliteitsproblemen van de producten eens onder de loep te nemen.

Gigafactory Shanghai, Tesla, Parkeerplaats, China
Gigafactory in Shanghai

Kwaliteitszorgen

Het Amerikaanse merk heeft in China een mooie positie weten te bemachtigen. Omdat China een grote belastingvoordeel heeft gegeven aan Tesla, kreeg het Amerikaanse merk de mogelijkheid om een Gigafactory te openen in Shanghai. De fabriek heeft de capaciteit om 5.000 Model 3 en 3.000 Model y modellen te produceren per maand. Echter zijn er de afgelopen weken steeds meer zorgen ontstaan over de geproduceerde modellen. Accupakketten die in vlammen op gaan, onbedoelde acceleratie en software updates die niet aankomen zijn hierbij de grootste zorgen. Onlangs was er nog een incident dat groots in de media kwam van een Model 3 die in een garage vlam vatten. Tesla heeft inmiddels zijn onderzoek kunnen afronden en melden dat dit waarschijnlijk is gekomen door een beschadiging in de vloer.

Regelgeving en adviezen 

Tesla heeft te horen gekregen dat het bedrijf zich strikt aan de Chinese wetten en regels moet houden. Dit om de veiligheid en de rechten van de consument te kunnen garanderen. Tesla Shanghai heeft hierop gereageerd dat het de adviezen zal meenemen van de groep en nogmaals zal kijken naar de tekortkomingen van zijn producten

Tesla Model 3, Chinees, microfoon
Tesla Shanghai

Grote markt voor Tesla

Elektrische auto’s zijn in China zeer populair. Een onderzoek uit 2019 toont aan dat maar liefst 45% van de elektrische auto’s ter wereld in China terecht komt. Voor Tesla betekent dit dat na Amerika, China de grootste markt is voor zijn elektrische voertuigen. Zo zijn er de januari 2021 al meer dan 15.000 in Shanghai gebouwde Model Y en Model 3 exemplaren verkocht. Ook in Nederland is de vraag er groot geweest. Dusdanig groot zelfs dat de Model 3 de best verkochte auto van 2019 is geworden. Echter zijn de verkoopaantallen duidelijk verbonden met de bijtellingsregeling. Zo is het aantal verkochte Model 3 exemplaren gezakt van 3.938 stuks in December 2020, naar slechts 14 stuks in Januari 2021.

Tesla Model S price drop
Model 3
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *