Alfa Romeo Tonale Teaser

Op 8 februari 2021 kan iedereen live meekijken met de onthulling van de nieuwste Alfa Romeo. Het Italiaanse merk zal dan namelijk eindelijk het doek trekken van de productieversie van de Tonale. Een SUV die al in 2019 is aangekondigd tijdens de Genève Motorshow. De verwachtingen zijn hoog gespannen voor Alfa’s eerste plug-in hybride, maar wat kunnen we precies verwachten?

Alfa Romeo basiliek 2
De Giulia weet nog steeds de handen op elkaar te krijgen

Huidige modellen

Op dit moment kunnen we er niet omheen dat het modellen aanbod van Alfa Romeo op zijn zachts gezegd nogal mager is. Op dit moment voert Alfa Romeo enkel nog een sedan in de vorm van de Giulia en een SVU, de Stelvio, op hetzelfde platform. De Mito en Giulietta zijn na verschillende facelifts en speciale edities uiteindelijk ook uit productie. Deze hatchbacks zijn dan ook niet meer te vinden in de configurator van Alfa Romeo Nederland. Een opvolger voor beide modellen staat ook niet direct klaar. Hoe anders was dit vroeger, waar Alfa Romeo binnen ieder segment wel aanbod had. Zoals een prachtige coupe op basis van de 147, de Alfa Romeo GT. Die zelfs binnen onze redactie een tijd heeft meegelopen. Ondanks het beperkte aanbod weet Alfa Romeo nog steeds hoe ze de petrol head moeten bedienen, zoals ook blijkt uit onze rijtest van de Alfa Romeo Giulia Super.

Kunstwerk Alfa Romeo GT
Mooie coupés met eenvoudige basis zijn helaas verdwenen

De Tonale

Heel veel over het nieuwe model van Alfa Romeo is er nog niet bekend. Op de eigen website zegt Alfa Romeo: “Een meesterwerk van Italiaanse design. Schoonheid en technologie, gecreëerd voor het bieden van opwindend rijplezier”. Wat we in ieder geval weten is dat de Tonale moet gaan concurreren met de Audi Q3, Volvo XC40 en BMW X1. Met een lengte van 4,53 meter is nieuwe Alfa Romeo dus kleiner dan het huidige aanbod. Daarnaast is dus al bekend dat de Tonale ook beschikbaar zal worden als plug-in hybride. Of dit voor iedere uitvoering gaat zijn, is nog maar afwachten. Er zijn namelijk hardnekkige geruchten dat plug-in enkel beschikbaar is voor de meest krachtige versie. Namelijk een 240 Pk sterke benzine uitvoering. Overige mogelijke uitvoeringen zijn een 130 Pk diesel en benzine en een 160 pk benzine versie. Voor de harde cijfers is het dus wachten tot 8 februari. Live meekijken kan via deze link!

Het concept uit 2019
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *