Alfa Romeo ervaring

Velen van ons hebben een bepaald merk waar zijn of haar hart sneller van gaat kloppen. De rauwe kracht van een Dodge, de scherpe precisie van een BMW, of de overweldigende luxe van een Rolls Royce. Toch is er één merk dat constant benoemd wordt als het merk voor een autoliefhebber, Alfa Romeo.

Alfa Romeo voor basiliek
De Alfa Romeo religie

Prachtige auto´s, maar…

Een bekend bekend Brits trio verkondigt al jaren dat je geen echte autofan bent zonder een Alfa Romeo gehad te hebben. Toch zeggen de mensen die wij spreken eigenlijk altijd iets anders; Mooie auto’s, maar ik zal er zelf nooit één kopen! Nou, wij besloten om de koe bij de hoorns te vatten en de Alfa uitdaging aan te gaan! Het doel was gezet, er zou een Alfa Romeo gaan komen, specifieker gezegd een GT. Na enkele weken zoeken was het juiste model gevonden, licht leder interieur, geen grijze kleur, handgeschakeld.

rode auto voor regenboog, regenboog
Is het een teken?

Dat het om een 1.8 ging met niet exact de juiste velgen werd maar voor lief genomen. Een prachtig rood exemplaar was net online gezet door een Alfa Romeo clublid, met een kofferbak vol met reserveonderdelen. En nee, deze waren er niet af gevallen… €2350,- later en ik was in het bezit van een rode Italiaanse Coupé uit 2005, de tocht is begonnen.

Een jaar met een Alfa Romeo

In een Dagboek van een Alfa Romeo eigenaar zal het aankomende jaar exact verteld worden hoe het is om een auto van het legendarische automerk te bezitten. Hoe rijdt een voorwielaangedreven Alfa Romeo? Wat zijn de onderhoudskosten ervan? En hoe is de auto in het Dagelijks leven? Samen gaan wij het avontuur aan met een auto dat harten tegelijk weet te smelten en te exploderen. Onderweg zullen er ongetwijfeld momenten komen dat de auto zal teleurstellen. Maar ook zullen er momenten komen dat het zien van de rode Coupé de dag weer helemaal goed weet te maken.

asfaltweg, rode auto, gras, water, lucht, Alfa Romeo GT
Een mooie weg tegemoet

Een jaar met een Alfa Romeo, het spannende begin van een hopelijk mooie ervaring.

Update 1: Nieuwjaar, nieuw begin

Het nieuwe jaar is begonnen en het is tijd om de Alfa wat aandacht te geven. De vorige eigenaar heeft een hoop punten verbeterd op het gebied van sierdelen. Een antraciet middenconsole, een nieuwe grille met een Alfa Romeo logo dat nog niet verkleurd is. Echter was er één ding dat er zo snel mogelijk vanaf moest, de spiegelkappen. Deze fel chrome oorbellen zijn een irritatie iedere keer als ik ze zie, gelukkig heeft hij de rode kappen bewaard. De grote doos der reserveonderdelen vloog open, op zoek naar de rode spiegelkappen. Gelukkig, ze zijn nog in goede staat! Enkele zenuwachtige momenten met een schroevendraaier en de cosmetische operatie was gelukt. Een stuk beter zo, vind je niet?

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *