Kia Proceed Concept 2017

Zoals beloofd stelt Kia op IAA Frankfurt (14 t/m 24 september 2017) de Proceed Concept voor. Na een paar exterieurbeelden en details, hebben we nu ook zicht op het interieur.

Bijzondere designkenmerken

Vanbuiten maakt de Proceed Concept een sportieve indruk. Het is dan ook een voorbode van een snelle hot hatch, maar gelijkertijd gunt hij ons een eerste blik op de nieuwe Cee’d-familie.

Hoewel Kia de Proceed Concept ziet als een hatchback, heeft ‘ie meer weg van een fraaie shooting brake. De motorkap is opvallend lang, terwijl het glazen dak mooi overloopt in de achterklep. Een B-stijl ontbreekt, wat wordt benadrukt door een haaivin met GT-logo. Ook bijzonder zijn de koplampen met rode achtergrondverlichting en Luminline: lichtgevende raamomlijsting. 20 inch lichtmetalen velgen met centrale wielmoer en de geribbelde achterlichtunit, maken de Proceed Concept compleet.

Proceed Concept gespoten in Lava Red

Rood vormt voor het nieuwe studiemodel als het ware de basis. De carrosserie is gespoten in Lava Red, en dat zien we ook terug in het interieur. Zo zijn ook het dashboard en de stuurkolom in deze kleur uitgevoerd. Het instrumentenpaneel is volledig digitaal en krijgt een speciale lay-out, afhankelijk van de gekozen rijmodus. De displays kleuren rood in de GT-modus, Forest Green in de eco-stand en Ghost White als de Proceed Concept autonoom rijdt.

Kia voorziet de stoelen van met de hand aangebracht, elastaan weefsel. Dit combineerden de Koreanen met een satijnachtige stof op de deurpanelen.

Categorieën