Kia Proceed Concept 2017

Eerder kondigde Kia een nieuw studiemodel aan door middel van een mysterieuze teaserafbeelding. Vandaag onthullen de Koreanen de concept-car alvast in zijn geheel. Op IAA Frankfurt debuteert de Proceed Concept.

Voorbode van nieuwe Cee’d-familie

Met de Proceed Concept wordt van de nieuwe Cee’d-familie een tipje van de sluier gegeven. Volgens Kia geeft het studiemodel de contouren weer van de volgende generatie Cee’d. Ook bereidt de concept-car ons voor op een hot hatch, hoewel de carrosserie weinig kenmerken heeft van een hatchback.

Proceed Concept krijgt lichtgevende raamomlijsting

De Kia Proceed Concept oogt gespierd, dankzij de grote luchtinlaten in de voorbumper en diepte in de flanken. Daarnaast heeft hij geen B-stijlen, maar wel een ‘haaienvin’ als scheiding tussen het interieur en de kofferruimte. Tevens vallen de koolstofvezel details op, alsmede het GT-logo. Het plaatje wordt compleet gemaakt met zesspaaks 20 inch lichtmetalen velgen, en de diepe carrosseriekleur Lava Red. 

Ten slotte onderscheidt de Proceed Concept zich met lichtgevende raamomlijsting, genaamd Luminline. Kia heeft hier voor gekozen, in plaats van de bekende dagrijverlichting aan de voorzijde.

Categorieën