https://www.dagelijksauto.nl/autonieuws/rijtest-toyota-yaris-cross-zuinigste-hybride/

De Hyundai IONIQ 5 (rijtest) is door een panel van meer dan 100 internationale journalisten uitgeroepen tot Wereldauto van het Jaar (World Car of the Year). De compacte SUV, zo wordt de IONIQ 5 door de jury gezien, werd ook nog eens uitgeroepen tot World Electric Vehicle of the Year en World Car Design of the Year tijdens een ceremonie die werd gehouden bij de opening van de New York International Auto Show, die voor het eerst sinds 2019 wordt gehouden nadat verschillende evenementen werden geannuleerd vanwege de coronavirus pandemie.

Hyundai IONIQ 5 side view
Hyundai IONIQ 5 World Car, World EV én Design of the Year

De compacte EV-SUV heeft een vanafprijs van een kleine 43.000 euro en heeft dan al een actieradius van 384 kilometer (WLTP). De styling is voorzien van retro-futuristische pixel- elementen en het ruime interieur omvat een bestuurdersstoel die in een ligzetel met voetsteun kan worden veranderd.

Op het evenement werden ook prijzen in verschillende andere categorieën bekendgemaakt:

Wereld Stadsauto: Toyota Yaris Cross

World Urban Car: Toyota Yaris Cross 2022
Toyota Yaris Cross, World Urban Car

De Toyota Yaris Cross (rijtest) is een subcompacte SUV aangedreven door een drie-cilinder motor die momenteel niet verkocht wordt in de VS, het land waar de organisatie van de World Car Awards huisvest.

Wereld Luxe Auto: Mercedes-Benz EQS

Mercedes-Benz EQS, World Luxury Car 2022
Mercedes-Benz EQS, World Luxury Car

De vanaf bijna 90.000 euro kostende Mercedes-Benz EQS is de eerste volledig elektrische full-size sedan van het merk en heeft bij de EQS 350 dan al 624 kilometer actieradius (WLTP).

Wereld Sportauto: Audi e-tron GT

Audi e-tron GT, World Perfomance Car 2022
Audi e-tron GT, World Perfomance Car

De volledig elektrische Audi e-tron GT kan worden besteld met minimaal 326 pk tot maximaal 761 pk die in het uiterste geval het all-wheel-drive systeem in staat stellen om de midsize sport sedan te accelereren naar 100 km/u te laten accelereren in 2,8 seconden. Vanafprijzen beginnen bij 87.500 euro oplopend tot bijna 200.000 euro.

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *