Een aantal jaar geleden werd met veel bombarie de Tesla Cybertruck geïntroduceerd. Elon Musk stond trots op het podium met een voorwerp dat lijkt op een verrijdbare vuilnisbak. Tijdens deze introductie werd het ‘onbreekbare’ glas getest. Het voorwerp vloog dan wel niet door het glas heen, maar de schade was groter dan verwacht. Inmiddels worden de eerste exemplaren aan de tand gevoeld.

Lachen naar Porsche

Bij Tesla blijft het altijd een concurrentiestrijd op snelheid met alle gerenommeerde sport merken. Onlangs is er een dragrace geweest met een Porsche 911. De Tesla Cybertruck had alleen een extraatje bij zich, een Porsche 911 op een aanhanger. Drie keer raden wie als eerste over de finishlijn kwam? Natuurlijk de Cybertruck. Met deze race maakt Tesla een lange neus naar Porsche en alle andere sportwagenmerken.

Het interieur is zo simpel dat het gewoon saai is.

Cyberbeast

Niet alle Cybertrucks winnen het van een Porsche 911, alleen de Cyberbeast. Zoals de naam al aangeeft is dit dé topversie van de Cybertruck. In 2,7 seconden zit dit beest op 100 kilometer per uur. Er zijn maar erg weinig auto’s die dat nadoen. Vooral gezien het leeggewicht van ruim 3100 kilogram. Mocht je twee Porsche 911 moeten vervoeren, kan dat ook gewoon. Het maximaal trekgewicht is namelijk 4990 kilogram. Dit mag alleen niet met rijbewijs B of BE, hiervoor moet je in Nederland een vrachtwagen rijbewijs hebben.

Met de Cyberbeast is de woestijn je speeltuin.

Wat kost dat?

De Cyberbeast is veruit de duurste uitvoering, op tien euro na honderdduizend dollar. Hiervoor krijg je dan wel een ongeëvenaard snelle truck. Naast de Cyberbeast is er nog een vierwielaangedreven uitvoering die in 4,3 seconden op de 100 kilometer per uur zit, met een prijskaartje van 79.990 dollar. De achterwiel aangedreven versie (in 6,7 seconden op 100 kilometer per uur) komt pas in 2025 en is de goedkoopste, 60.990 dollar. Tesla heeft het geld ook hard nodig, aangezien er behoorlijk wat geld in de merkwaardige verschijning is gestoken. Volgens eerdere berichtgeving zouden er geen Cybertrucks in Nederland worden geleverd, maar nu blijkt dat wel het geval. Nog even geduld dus!

Op avontuur met de Cybertruck.
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *