In het afgelopen jaar veranderde er een heleboel en eindigden we precies hetzelfde. In 2022 missen we meer dan ooit de stip op de horizon om ons te leiden. Het enige wat we kunnen doen, is goed voor onszelf en de ander blijven zorgen. Net zoals vorig jaar delen we daarom hieronder wederom vijf goede voornemens voor 2022. En we vragen jou om mee te doen. Samen verbeteren we de wereld.

Goed voornemen 1: laat je niet afleiden

Vrijwel elke auto die wij getest hebben, had een speciaal vakje voor de telefoon in de middenconsole. Iedereen weet dat je je ogen op de weg moet houden, maar toch laten we ons geregeld verleiden door een piepje van het apparaatje naast je. Volkswagen demonstreerde dit in een volle bioscoopzaal. Wat ons betreft mogen ze dit experiment wereldwijd voor elke vertoning houden. Laat je niet afleiden door je telefoon!

Goed voornemen 2: let op voetgangers

In Noord-Ierland maakt de Department of the Environment filmpjes voor verkeersveiligheid die op z’n zachtst gezegd schokkend zijn. Eén van die filmpjes draait om voetgangers. Niet altijd ben je je bewust van de bubbel waarin je je bevindt in die grote veilige auto. Zelfs als je je aan alle regeltjes houdt, kun je een gevaar vormen voor voetgangers. Let daarom een beetje op ze.

Goed voornemen 3: geen alcohol in het verkeer

Iedereen kent wel die opschepper. Die gast van wie zijn auto altijd beter, nieuwer, duurder of rijker uitgerust is dan die van jou. Je weet precies wie ik bedoel. Hyundai in India nam precies die gast om duidelijk te maken dat alcohol niet past in het verkeer. Want hoe veilig je auto ook is, je doet het allemaal teniet als je beschonken achter het stuur kruipt.

Goed voornemen 4: doe je gordel om

In deze advertentie uit Groot Brittannië lijkt het gevaar te komen van het anonieme witte busje. Op pijnlijke wijze maakt het duidelijk dat jij zelf het grootste gevaar bent. Draag daarom altijd je gordel, en zorg ervoor dat de anderen in je auto dat ook doen. Je weet immers nooit wat er gebeurt.

Goed voornemen 5: blijf uit de dode hoek

Omdat het erop lijkt dat dit soort commercials steeds zwaarder worden, een leuke om af te sluiten. In dit filmpje uit het Westland schittert Martin van Waardenberg, maar het is daardoor niet minder leerzaam. Nog steeds gaan mensen in de dode hoek van een vrachtwagen staan, en nog steeds sterven daar mensen door. Onnodig leed voor de nabestaanden en de chauffeur, die er vaak ook niks aan kan doen. Blijf vooral achter een vrachtwagen die wil afslaan, en leer dit ook je kinderen!

Op naar een veilig 2022!

Wat er het komende jaar allemaal gaat gebeuren en in hoeverre we ons weer vrij mogen bewegen is nog onduidelijk. Doe echter mee aan deze goede voornemens voor 2022 en je bent er zeker van dat je je in ieder geval op een veilige manier beweegt. Wij wensen je veel veilige kilometers.

Uiteraard staan wij in 2022 ook weer voor je klaar met de beste rijtests, de leukste video’s en de beste autoverhalen. Een heel gelukkig nieuwjaar!

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *