Goede voornemens voor 2021

Het afgelopen jaar laat zien dat niemand kan voorspellen hoe een jaar verloopt. Met z’n allen hopen we dat 2021 een beter jaar wordt. Hieronder enkele goede voornemens voor 2021 die wij van dagelijksauto.nl ons stellen voor het nieuwe jaar. Doe jij met ons mee? Want hoe onvoorspelbaar 2021 ook gaat zijn, in ieder geval gaan we dan veilig het verkeer in.

Goed voornemen: geen alcohol in het verkeer

Alcohol en autorijden gaan niet samen, dat weet iedereen. Zoals het onderstaand filmpje uit Australië benoemt, maakt het niet uit of je net over de limiet zit, of er zelfs onder: de gevolgen kunnen rampzalig zijn. Niet alleen voor de slachtoffers, maar ook voor jou. Laten we ons dus voornemen, zeker als straks de lockdowns voorbij zijn en we weer kunnen feesten: geen druppel alcohol in het verkeer.

Goed voornemen: rijd niet te hard

Iedereen rijdt wel eens te hard. Vaak hoor je dan het excuus dat ze weten wat ze doen, dat ze de auto onder controle hebben en dat het daar wel kan. Onderstaand Australisch filmpje belicht echter een andere kant: andere mensen maken fouten, en dit heb jij niet onder controle. Wat gebeurt er als iemand iets stoms doet en jij aan komt denderen? Laten we met z’n allen een beetje op onze snelheid letten in het nieuwe jaar.

Goed voornemen: gordel om

Smoesjes zijn er genoeg om je gordel niet om te doen. Toch is de effectiviteit van autogordels ondertussen al wel bewezen. Hieronder twee filmpjes, een Amerikaanse en een Engelse, omdat ik niet kon kiezen. Laten we afspreken dat we altijd onze gordel omdoen. Voor onszelf en voor onze naasten.

Goed voornemen: laat je niet afleiden

Bij onze rijtests zien we steeds grotere en mooiere schermen in auto’s verschijnen, die steeds meer kunnen. Het risico om afgeleid te worden is enorm. Maar ook gewoon eventjes op je mobiel kijken tijdens het rijden kan desastreuze gevolgen hebben. Waar de eerder genoemde filmpjes nog fictieve situaties waren, benoemt het volgende, nota bene uit Nederland afkomstige, filmpje de naakte waarheid. Zullen we afspreken onze telefoons in het nieuwe jaar te negeren als we achter het stuur zitten?

Op naar een veilig 2021!

Met deze goede voornemens voor 2021 staat ons niets in de weg volgend jaar volop te genieten achter het stuur. Op autogebied komen er interessante tijden aan, en als we eenmaal onze vrijheid weer terug hebben, houdt niks ons meer tegen.

Ook in 2021 staan wij voor je klaar met de beste rijtests en het andere autonieuws. We wensen je een veilig en gelukkig nieuw jaar toe!

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *