Dacia voert verschillende verbeteringen door voor de Sandero en de Jogger, sommige zijn verplicht en andere voor de leuk. We duiken dieper in op wat er allemaal vernieuwd is.

Geen facelift

Laten we eerst even ophelderen wat er gebeurt, de twee Dacia’s hebben in 2022 een facelift gehad en krijgen nu slechts een kleine opfrisbeurt. Vanwege aangescherpte veiligheidseisen vanuit de EU waren ze verplicht verschillende systemen te integreren. De twee Roemenen krijgen tegenwoordig standaard verkeersbord herkenning met snelheid waarschuwing, Lane Departure Warning, Lane Keep Assist en Driver Attention Assist. Opmerkelijk is dat ze vanaf nu ook eindelijk een licht- en regensensor hebben. Je hoeft dus niet meer je lichten te checken als je een tunnel inrijdt, of de wissers aan te zetten als het begint te regenen. Als kers op de taart krijg je er ook nog Advanced Emergency Braking bij, die ingrijpt als je niet snel genoeg remt. En goed nieuws voor de Dacia puristen; al deze systemen zijn ook uit te zetten met een knop op het dashboard, links van het stuur. Zo kun je nog steeds de basale en simpele ervaring van een Dacia ervaren.

Andere upgrades

Buiten het verbeteren van de veiligheid zag Dacia ook meteen kans om andere aanpassingen door te voeren. Zo is de USB-A aansluiting voorin vervangen voor een USB-C poort. De verfriste Jogger krijgt ook de optie voor een digitaal instrumentarium van 7 inch. Dit scherm was voorbehouden voor de nieuwe Duster, maar nu mag die hem met de Jogger delen.

Dan zijn er nog uiterlijke aanpassingen van de Dacia’s, er is namelijk een nieuw kleurtje beschikbaar. Safari Beige heet hij en de Sandero bovenaan het artikel staat er mooi in te schijnen. Ook komen er nieuwe velg designs om je nieuwe Dacia helemaal naar smaak te maken. Geïnteresseerd? De opgefriste Dacia Sandero en Jogger zijn vanaf het voorjaar te bestellen.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *