Het was al een tijdje bekend, maar nu is het ook echt zo ver: Dacia geeft hun hele modellengamma een make-over. De nieuwe merkidentiteit die ze al een tijdje geleden hebben geïntroduceerd, is nu daadwerkelijk te bestellen. Dit betekent dat alle auto’s in het gamma nu beschikken over het nieuwe logo, de nieuwe kleuren en het nieuwe lettertype. Vet hè?

Nieuw Dacia, nieuwe Dacia’s

De ‘visuele merkidentiteit’ is in de schriftelijke communicatie van Dacia al in medio 2021 geïntroduceerd. In de zomer van dit jaar (2022) heeft het merk al haar dealers geüpdatet om zo ook aan die nieuwe identiteit te voldoen. Nu, sinds gisteren, is het meesterplan voltooid. Je kan nu namelijk ook je nieuwe bestellen met de nieuwe identiteit! Dus: nieuwe logo’s en kleuren en het nieuwe Dacia lettertype.

Leuk logo

Het nieuwe merklogo, wat bekend staat als het ‘Dacia Link’ logo, representeert de letter D en C die met elkaar verbonden zijn. Ook staat het logo voor een ketting, welke de robuuste eenheid van het nieuwe Dacia design representeert.

De logo’s worden in het wit uitgevoerd en op de grille geplaatst, bij elk model. De naafdoppen van de wielen beschikken ook over het nieuwe logo, terwijl de achterzijde en het stuurwiel het moeten doen met de naam ‘Dacia’ geschreven in het nieuwe, minimalistische lettertype.

Nieuwe look, oude waardes

Alhoewel Dacia met een nieuwe look en identiteit komt opzetten, stelt het merk dat ze nog wel vasthouden aan hun oude vertrouwde motto. Maar, dan wel met een extra twist. Ze stellen dat ze altijd auto’s zonder toeters en bellen hebben geproduceerd die robuust en betrouwbaar zijn.

De nieuwe toevoeging ligt op het duurzaamheidsvlak. Niet alleen wil het merk bepaalde materialen afschaffen, zoals dierlijk leder en verchroomde decoratie. Ook willen ze hun band met de natuur benadrukken door kleuren te introduceren zoals Khaki en mosgroen.

Oh ja! Ze gaan ook in 2023 al hun modellen begrenzen op maximaal 180 km/u. Dit vinden wij prima, vooral aangezien sommige modellen (we noemen geen namen…. Dacia Spring) dit toch al niet halen.

Als je nu een Dacia met de nieuwe look besteld, krijg je hem waarschijnlijk in het vierde kwartaal van dit jaar. Bestellen dus!

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *