Wij van dagelijksauto.nl zijn erg fan van het merk Dacia, wat is immers een betere dagelijkse auto dan een Dacia? Eerder schreven we al over het nieuwe pad wat het Roemeense merk inslaat met hun vernieuwde identiteit, maar er is meer reden tot feest.

Sandero aan de top

Elke maand wordt er een onderzoek gedaan naar de meest verkochte auto’s van Europa. Jato, een bedrijf dat onderzoek doet naar autogerelateerde zaken, neemt dit elke maand voor haar rekening. Er wordt gekeken naar de modellen die in Europa per maand het best verkochten, spoiler, meestal is dit de Volkswagen Golf.

Maar, dit keer niet! In juli heeft de Dacia Sandero het voor elkaar gekregen om de oerwinnaar van deze onderzoeken van de troon te stoten. De Golf, waarvan er in Juli 19.495 verkocht zijn, loopt net ietsje achter op de Sandero, waarvan er 20.446 verkocht zijn.

Op plek drie in de lijst staat de Toyota Yaris, gevolgd door de Hyundai Tucson en nog drie volkswagens. Maar, op plek acht staat de Duster. Dacia doet het dus goed in de gehele top tien.

De recent vernieuwde Dacia Sandero Stepway
De recent vernieuwde Dacia Sandero Stepway

Hoe komt dit zo?

Nou, dat zullen we eens haarfijn uitleggen. In de wereld kampen we op dit moment met een enorm chiptekort. In alle 26 landen waar dit onderzoek gedaan is, zijn er dan ook veel minder auto’s verkocht dan een aantal maanden geleden.

Nu denkt u natuurlijk: ‘heeft Dacia dan geen chiptekort?’. Dat hebben ze absoluut wel. Dacia’s verkoopcijfers zijn gedaald met een forse zestien procent. Maar, dat is in vergelijking met andere merken een minieme daling.

Zo zijn de verkopen van Volkswagen gedaald met negentien procent en Peugeot en Renault moesten respectievelijk 34 en een heuse 54 procent van hun verkopen laten liggen.

Daarnaast is de Sandero relatief kort geleden volledig vernieuwd. Het blijkt dus dat een goedkope én nieuw-ontworpen auto tóch wel erg populair is in deze vreemde tijden.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *