zakelijke autoverzekering

De dood. Die komt er een keer aan, maar wat word dan je rouwauto? Uitvaartorganisatie DELA geeft aan wat de mogelijkheden, trends en hun nieuwste auto’s zijn.

Eigen tractor als rouwauto

Voor wat betreft de kleuren van een rouwauto blijft het toch zwart, grijs of wit wat de klok slaat. Maar het type rouwauto neemt tegenwoordig verschillende vormen aan. Het hoeft niet altijd meer een auto te zijn. De laatste rit kan verschillende vormen aannemen. Zoals DELA aangeeft: “De uitvaart moet passen bij de persoon. Ben je bijvoorbeeld boer, dan kun je vervoerd worden met een tractor. Of een motorrijder die de laatste rit maakt met een motor met zijspan.” Uit onderzoek blijkt dat 41% de ondervraagde open staat voor alternatieve vormen van vervoer.

De laatste kilometers mogen wettelijk gezien, onder bepaalde voorwaarden, met de eigen auto afgelegd worden. 75% van de Nederlanders staat hier niet voor open, maar misschien dat onbekendheid met de mogelijkheden hier ook een rol speelt. Er mag ook zelf gereden worden, maar 68% ziet dit niet zitten. Daarbij is het vooral de combinatie van emotie en deelname aan het verkeer wat de ondervraagden tegen staat.

rouwstoet rouwauto's Eindhoven airport MH17

Mercedes-Benz meest gekozen rouwauto

Van alle automerken is Mercedes-Benz het meest gekozen automerk voor de rouwauto. Voor velen zullen de automerken Cadillac en Lincoln ook bekende automerken zijn. Dat zal voornamelijk gelden voor mensen in de omgeving Haaglanden. Twee Haagse ondernemers in rouwauto’s voeren actief beide Amerikaanse automerken, wat voor een herkenbaar beeld in die omgeving zorgt.

Milieuvriendelijke kilometers

Duurzaamheid bij een rouwauto is tegenwoordig geen gek item meer. Streven naar een zo duurzaam mogelijke uitvaart die je terug bij de uitvaartorganisaties. Elektrische auto’s beginnen daar nu een klein een rol in te spelen. Denk maar aan de elektrische Tesla Model S die omgebouwd was naar rouwauto. Deze kan nog steeds als rouwauto gekozen worden.

Maar er wordt ook geïnvesteerd in Mercedes-Benz Vito’s. De huidige Vito is namelijk 160 kg lichter dan zijn voorganger. Dit alleen al levert een 5% brandstofbesparing op en 13 ton CO2. Omgerekend scheelt dat 650 bomen per jaar per voertuig.

Misschien heb jij ook een voorkeursauto voor je laatste kilometers. Vergeet deze niet met anderen te delen voor het te laat is.

Categorieën