designtekening volkswagen id.3 cabrio voorkant

Volkswagen deelt schetsen van een VW ID.3 Cabrio op social media. VW CEO Herbert Diess stelt daarbij de vraag wat wij ervan denken. Volkswagen lijkt hiermee te peilen of er interesse is in een dakloze variant van de VW ID.3.

VW ID.3 Cabriolet: een goed idee?

Volkswagen noteert goede cijfers met de verkoop van de ID.3; daar valt meer uit te halen, moeten ze gedacht hebben bij Volkswagen. VW slingerde daarom een tweetal schetsen op hun socials. De plaatjes zien er goed uit, alsof het screenshots uit een spelletje zijn. We zien we een zeegroene ID.3, zónder dak.

Nu is een dakloze VW niet heel uitzonderlijk: Volkswagen heeft momenteel al een open versie van de T-Roc in het assortiment. Als we naar de geschiedenis van Volkswagen kijken, zijn er al veel meer cabriolets langsgekomen. Denk aan de VW Eos, Golf Cabrio en Beetle Convertible. De VW ID.3 Cabrio is echter de eerste volledig elektrische Volkswagen zonder dak, mét kans op serieuze productieplannen. De ID.Buggy tellen we even niet mee.

designtekening volkswagen id.3 cabrio achterkant
De ID.3 Cabrio vertoont veel overeenkomsten met de T-Roc Cabrio

Convertibl-E

Volkswagen is niet de eerste fabrikant die zich waagt aan een open EV. Zo hebben we al de Smart EQ Fortwo Cabrio (zie rijtest) en de Fiat 500e Cabrio (zie rijtest). Een opvallend verschil is dat bij de twee eerder genoemde elektrische cabrio’s de dakranden zijn blijven zitten. Bij de Smart kan je deze overigens wel verwijderen. Op de schetsen van de ID.3 Cabrio zien we geen dakranden: alles na de A-stijl belooft glas en stof te worden. Laten we hopen dat de effecten van emissieloos rijden op het klimaat nog even op zich laten wachten. Dan kan de VW ID.3 Cabrio zeker voet aan de grond zetten in het zonovergoten Nederland.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *