Iedereen kent de spellen van Fifa. Jaarlijks komt EA-games met een nieuwe versie van dit populaire voetbalspel, op verschillende platforms. Daarnaast kent iedereen de Need for Speed racegames. Ook deze game-serie van EA-games wordt regelmatig geüpdatet. Ontwikkelaar Psyonix voegt met Rocket League deze twee game-series samen, waardoor een voetbalspel ontstaat met auto’s!

kleurrijke Ford F-150 tekening
Felle kleuren en een heus reservewiel!

The Goal van Rocket League

Doel van het spel is uiteraard meer punten te scoren dan het team van de tegenpartij. De strijd die hierbij losbarst, vindt echter niet plaats op een grasmat, maar in een ware arena. Binnen deze arena strijden twee teams voor de overwinning, terwijl de meest onwaarschijnlijke stunts worden uitgevoerd en allerlei auto’s over elkaar heen buitelen. Dit zorgt voor een hoge fun factor, waarbij ook de oudere jeugd zich goed zal vermaken.

Hoe echt is het?

De meeste auto’s in het spel zijn fictief. Toch zijn er verschillende automerken die de samenwerking aangaan met Rocket League, om zo hun modellen in het spel te krijgen. Ondanks dat het spel in de basis gratis is, dient juist voor deze modellen vaak betaald te worden. Enkele voorbeelden van echte auto’s die op dit moment te koop zijn: de McLaren 570S, Nissan Skyline GT-R (R34) en de ’70 Dodge Charger R/T.


Vanaf 20 februari 2021 mag Ford zich ook tot dat rijtje merken toevoegen. Vanaf die datum is Ford de F-150 RLE (Rocket League Edition) in de ‘winkel’ van Rocket League verkrijgbaar. De beschikbaarheid is tijdelijk, tot 28 februari 2021, waardoor dit nu al een Rocket League klassieker wordt. De prijs bedraagt 1.500 credits, wat neerkomt op ongeveer 10 euro.

blauwe Ford F-150 getekend in een sprong
Hoe hoger de sprong, hoe hoger de beloning

De grote prijs

Wanneer je denkt dat dit weggegooid geld is, dan heb je het mis! Ford voegt met de komst van de F-150 in Rocket League namelijk ook een eigen event toe. Dit zal een freestyle event zijn, waarin je de mooiste stunts moet uitvoeren. De stunts worden beoordeeld door een jury, die aan het einde van het evenement een een winnaar aanwijzen. En nu komt het: de winnaar wordt niet alleen beloond met eeuwige roem, hij of zij gaat namelijk naar huis met een echte 2021 Ford F-150!

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *