ford focus fiesta hybride

Vandaag heeft Ford bekend gemaakt dat er volgend jaar mild-hybrid modellen komen van de Fiesta en de Focus. Op het Ford Go Further Event volgende week zal Ford meer nieuws bekend maken over het elektrificeren van de personen- en bedrijfswagens.

Hybride achterstand inlopen

Tot nu toe had Ford weinig te bieden voor klanten die hybride-technologie zochten, dit in tegenstelling tot veel andere fabrikanten. Dit leverde het bedrijf in binnen- en buitenland veel kritiek op. Het lijkt erop dat Ford nu stappen gaat nemen om deze achterstand in te lopen.

Een compleet elektrisch model moet direct vanaf de tekentafel worden gemaakt, dus dat is geen optie voor de huidige Fiesta en Focus. Echter mild-hybride technologie is wel in te bouwen in een huidig model. Ford heeft dit eerder gedaan met de eerder dit jaar gepresenteerde  Ford Mondeo Hybrid Wagon.

Naast de Fiesta (rijtest) en de Focus (rijtest) kondigt Ford aan dat de hybride technologie ook beschikbaar komt op de Transit en de Transit Custom. Ook de Tourneo Custom, die later dit jaar op de markt komt, kan geleverd worden met deze techniek.

Meer koppel voor Ford Fiesta Focus Hybride

De hybride versies van de Fiesta en de Focus zijn voorzien van een 48-volt lythium accu en een geïntegreerde startmotor/dynamo. Dit is beproefde techniek, BISG genoemd, die er vooral voor zorgt dat remenergie omgezet wordt in elektriciteit, die gebruikt kan worden voor extra vermogen of voor elektrische apparatuur in de auto.

Volgens geruchten krijgen de modellen er 55 Nm bij. Dit extra vermogen komt met name de trekkracht vanaf stilstand en bij lage snelheden ten goede. Door ook een grotere turbo te monteren is de beruchte ‘turbo-vertraging’ zo goed als verdwenen. Hiermee zouden de populaire en geroemde 1-liter Ecoboost motoren nog krachtiger en zuiniger worden.

De vraag is wel hoeveel interieur- en kofferruimte er opgeofferd moet worden voor de hybride technologie. Een accu is niet klein en bij het inbouwen in een bestaand model betekent dit meestal een hogere vloer in de kofferbak. Dit zullen we weten zodra Ford de modellen echt laat zien op het Go Further Event.

Samenwerking met Volkswagen

Naast hybride auto’s zegt Ford ook de werken aan volledig elektrische auto’s en bedrijfsvoertuigen. Verwacht wordt dat hierbij samengewerkt wordt met Volkswagen. Het nieuwe elektrische MEB-platform van Volkswagen is uitermate geschikt voor allerlei soorten voertuigen, dus het is niet ondenkbaar dat er Ford-modellen op het MEB-platform gaan komen.

Vorige week maakte Ford in Amerika al bekend dat de fabriek in Flat Rock bij Detroit geschikt gemaakt gaat worden voor de productie van elektrische auto’s. Nu wordt daar nog de Ford Mustang gebouwd. Het zal interessant worden of en hoe de nieuwe techniek en de legendarische modellen gaan samensmelten.

Uiteraard blijven wij de onthullingen van Ford op de voet volgen. Houd deze site dus in de gaten!

Ook aanwezig zijn bij het Ford Go Further Event? 

Ford Nederland maakt het voor de klanten van haar dealers mogelijk om dit Europese event te bezoeken. Informeer bij je lokale dealer naar de mogelijkheden om op zaterdag 6 april tussen 10:00 en 12:00 aanwezig te zijn. Meer informatie over het evenement vind je HIER.

Categorieën