Nu ook als hybride

Met de komst van de nieuwe Fiat 500X Hybrid en Tipo Hybrid is de hele Fiat line up geëlektrificeerd. Beide auto’s zijn voorzien van 48-Volt hybridetechnologie. Het geheim qua prestaties van de Fiat 500X Hybrid en Tipo Hybrid zit ‘m in de synergie tussen de nieuwe generatie viercilinder 1.5 FireFly turbobenzinemotor -goed voor 130 pk en 240 Nm-, de 48-Volt, 15-kWh e-motor, en de nieuwe 7-traps automatische versnellingsbak met dubbele koppeling. 

De kracht van de FireFly wordt ondersteund door een BSG elektromotor. De auto kan zelfs volledig elektrisch rijden, dus zonder dat de verbrandingsmotor aanstaat. Het gemiddeld verbruik in de stad is lager dan dat van de dieselvariant (WLTP). De nieuwe 48-volt 1.5 T4 Hybrid motor is zelfs zuiniger dan de 1.3 T4 motor uit de Fiat 500X die hij vervangt. Het verbruik en CO2 uitstoot zijn tot  11% lager (WLTP).

Het hybridesysteem is zo ontworpen dat bij het verminderen van snelheid en remmen, de batterij wordt opgeladen (regeneratie). De voordelen van deze hybridetechnologie zijn direct merkbaar. Deze zijn een lager verbruik, minder uitstoot en, dankzij de soepelheid van de automatische transmissie en het reactievermogen van de stroomvoorziening, meer comfort en rijplezier.

De hybride aandrijving heeft meerdere voordelen. Zo gaat starten 100% elektrisch zodat je geen brandstof verspild (e-launch). En kun je dankzij de e-creeping-functie, zonder het gaspedaal in te drukken, volledig elektrisch rijden zoals je bijvoorbeeld doet tijdens file rijden (e-queueing). Ook kun je volledig elektrisch parkeren. Zowel in eerste versnelling als in achteruit (e-parking).

Fiat Hybrid badge op een rode kofferklep
Nu ook als hybride

Veilig rijden dankzij ADAS

De Fiat 500X Hybrid en Tipo Hybrid behoren tot de top in hun segment als het gaat om Advanced Driver Assistance Systems (ADAS). Zo kunnen ze worden uitgerust met:
Attention Assist – waarschuwt als vermoeidheid bij de bestuurder wordt gedetecteerd;
Autonomous Emergency Brake – waarschuwt voor een dreigende aanrijding en kan de auto volledig tot stilstand brengen;
Traffic Sign Recognition & Intelligent Speed Assist – herkent snelheidsaanduidingen langs de weg en kan de snelheid aanpassen;
Lane Control – houdt de auto binnen de zichtbare, witte lijnen;
Adaptive High Beam  – automatische groot licht functie wanneer er geen voor- of tegenliggers zijn;
Blind Spot Assist – houdt de dode hoeken van de auto in de gaten.

Om het leven aan boord nog praktischer en eenvoudiger te maken bieden de nieuwe Hybrids: Keyless Entry/Go, achteruitrijcamera en een draadloze oplader voor mobiele telefoons (de laatste alleen beschikbaar op de Tipo Hybrid). De oplader kan zelfs 15 watt snelladen.

Levertijd en prijzen

De nieuwe, zuinige en veilige Fiat 500X Hybrid en Tipo Hybrid staan medio april bij de Nederlandse Fiat dealers. Prijzen zullen binnenkort bekend zijn.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *