BMW 5 Serie 2017 (gelekt)

Zojuist zijn de eerste beelden online verschenen van de nieuwe generatie BMW 5 Serie Sedan. De officiële onthulling vindt morgen plaats, waardoor alle informatie door het merk wordt vrijgegeven.

Overeenkomsten van de 7 Serie

Afgelopen maanden is de 5 Serie Sedan meerdere malen als prototype gespot, zo ook door onze spionagefotograaf. Tijdens de ontwikkelingsfase stond al vast, dat de volgende generatie wederom veel designkenmerken krijgt van de huidige 7 Serie, en dat blijkt te kloppen. Als afgegaan wordt op de gelekte foto’s, zien we dat de grille en lichtunits in dezelfde stijl als BMW’s vlaggenschip zijn ontworpen. Ook het lijnenspel van de auto kent, zoals we inmiddels van de Duitse fabrikant gewend zijn, veel overeenkomsten met de 7 Serie.

Verschillende versies

Van de komende BMW 5 Serie Sedan verschijnen diverse versies op de markt. Zo kan men rekenen op een plug-in hybride-variant, maar ook op de ruim 600 pk sterke M5 met een achtcilinder onder de kap. Bovendien volgt, na de introductie van de 5 Serie Sedan, de ruime Touring en sportief gelijnde GT.

Categorieën