Is het auto, is het een vliegtuig, nee dat is de Microlino niet. Het is een microcar, maar wel één waar je een B-rijbewijs voor nodig hebt. Vooral in een drukke stad zijn deze kleine wagentjes handig, ze nemen namelijk een stuk minder parkeerruimte in dan de meeste andere voertuigen. Maar waar komt zo’n gek idee nou vandaan?

Zwitserland

De Microlino is bedacht in Zwitserland, waar het hoofdkantoor van de fabrikant zit. In Turijn (Italië) wordt de microcar met de hand geassembleerd. Het aantal onderdelen is gehalveerd in vergelijking met een normale auto. Daarnaast komen de onderdelen voor 80% uit Europa, dit scheelt transport kosten en is beter voor het milieu. Wij van dagelijksauto hebben al eens de eerste Microlino in Nederland mogen filmen.

De Microlino is een ideaal stadsvoertuig, lekker klein maar toch ruimte voor boodschappen.

Wat kun je ermee?

Zoals eerder vermeld, je hebt rijbewijs B nodig voor het besturen van een Microlino. De maximale snelheid is namelijk 90 kilometer per uur. Hiermee kun je dus makkelijk op provinciale wegen rijden en natuurlijk binnen de bebouwde kom. Parkeren kun je haaks in de parkeervakken, zodat er meerdere Microlino’s naast elkaar kunnen staan in één parkeervak. Er zijn twee zitplaatsen en er is nog ruimte voor drie kratten bier volgens Microlino, dat is nou eens handig!

Met zijn tweeën kan wel, maar dat is gezellig krap.

Merkwaardige specs

De volledig elektrische microcar heeft een maximaal vermogen van 17 pk en zit in vijf seconden op 50 kilometer per uur. Er is keuze uit drie batterijen: 6, 10.5 en 14 kWh met een actieradius van respectievelijk 95, 175 en 230 kilometer. Met een maximale laadsnelheid van 2.6 kW moet je wel een paar uur wachten voordat je de grachten van je favoriete stad onveilig kan maken. Het geheel weegt rond de 500 kilo, afhankelijk van de gekozen batterijcapaciteit. In totaal heb je 230 liter bagageruimte in de Microlino, dat is meer dan een Fiat 500e en net zoveel als de Renault Twingo!

De Microlino is merkwaardige verschijning.

Money, money

Wat moet dat schattige eitje op wielen dan kosten? Vanaf €17.990 kun je er één bestellen bij Louwman Group, de distributeur van Microlino in Nederland. Vanaf november kun je jouw Microlino daar bestellen en de levering start vanaf januari volgend jaar. Er zijn zelfs nog opties aan te vinken, zoals een zonnedak en verschillende interieurstijlen.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *