Renault Clio E-Tech Captur E-Tech 2020

De Nederlandse importeur van Renault heeft de prijzen van de Clio E-Tech Hybrid en Captur E-Tech Plug-in Hybrid bekendgemaakt. Beide auto’s zijn per direct te bestellen en staan na de zomer in de showroom.

Clio E-Tech Hybrid

De Clio E-Tech Hybrid is, in tegenstelling tot de Captur E-Tech Plug-in Hybrid, een ‘normale’ hybride. Dit betekent dat de auto niet is op te laden via een laadkabel, maar zichzelf oplaadt tijdens het rijden.

De Clio E-Tech Hybrid beschikt over een 1,6-liter benzinemotor en twee elektrokrachtbronnen. Het gecombineerde vermogen is 140 pk, terwijl de accucapaciteit 1,2 kWh bedraagt. Dat is geen grote batterij. Desondanks belooft Renault dat je 80% van alle stedelijke ritten volledig elektrisch kunt afleggen. De gemiddelde CO2-uitstoot ligt op 83 gr/km, wat uiteraard gunstig is voor de prijsstelling.

De Clio E-Tech Hybrid wordt aangeboden als Zen, Intens, Série Limitée E-Tech, R.S. Line en Initiale Paris. De vanafprijs bedraagt € 22.990,-. De meest prijzige uitvoering (de Initiale Paris) kost € 28.490,-.

Renault Clio E-Tech Hybrid 2020

Captur E-Tech Plug-in Hybrid

De Renault Captur E-Tech Plug-in Hybrid dient opgeladen te worden om 100% elektrische kilometers af te kunnen leggen. Onder de kap huist een 1,6-liter benzinemotor, twee elektromotoren en een batterij van 9,8 kWh.

Het systeemvermogen ligt op 160 pk en de elektrische topsnelheid op 135 km/h. Renault geeft een elektrisch rijbereik op van 65 km voor in de stad. Op de snelweg komt uiteraard de verbrandingsmotor goed tot zijn recht.

Renault biedt vier uitvoeringen aan van de Captur E-Tech Plug-in Hybrid. De klant kan kiezen voor de Intens, Série Limitée E-Tech, Edition One en Initiale Paris. Op dit moment zijn alleen de prijzen van de Intens en Edition One bekend. Eerstgenoemde mag mee vanaf € 33.290,- en de tijdelijke Edition One kost € 35.490,-.

Renault-Captur-E-Tech-2020