Autosalon Brussel 2020

Zoals ieder jaar is het in januari weer tijd voor de Autosalon Brussel. De 98ste editie vindt plaats van 10 tot en met 19 januari, waarbij de internationale pers op 9 januari al toegang kreeg tot de beurs. Wat zijn de belangrijkste primeurs op het salon? Wij zetten ze voor je op een rij!

1. Mercedes-Benz GLA / Mercedes-AMG GLA 35

Na alle vernieuwingen van de grote SUV’s van Mercedes, is het eindelijk de beurt aan de GLA. De kleinste SUV van het stel beleeft zijn wereldpremière op de Autosalon Brussel. Er worden slechts twee versies getoond: de GLA 200 (benzinemotor met 163 pk) en de GLA 35 van Mercedes-AMG (306 pk). Beide versies zijn bij de verkoopstart leverbaar. Op de prijzen en andere motorversies is het even wachten.

Mercedes-AMG GLA 35

2. Opel Insignia (facelift) / Opel Insignia GSi (facelift)

In navolging van de Astra, heeft Opel een milde facelift doorgevoerd op de Insignia en Insignia Sports Tourer. Aan het exterieur zijn de verschillen nauwelijks te ontdekken, maar wie goed kijkt ziet een nieuwe grille en andere lichtunits met verbeterde LED-techniek. Het interieur kent geen vernieuwingen. Het motoraanbod daarentegen wel: de 1,5-liter benzinemotor vervalt en wordt opgevolgd door een 1,4- liter en 2,0-liter exemplaar. Naast de reguliere Insignia, presenteert Opel in Brussel ook de gefacelifte Insignia GSi. Onder de kap huist een 230 pk sterke 2,0-liter viercilinder benzinemotor met 350 Nm koppel.

Opel Insignia GSi

3. Jaguar F-Type

Een andere, grote primeur op Autosalon Brussel is de Jaguar F-Type. Het Britse merk heeft de voorzijde flink onder handen genomen. We zien een nieuwe, grotere grille en nieuw ontworpen koplampen. Daarnaast zijn de motorkap en bumper onder handen genomen, waardoor het eerder te lijkt gaan om een nieuwe generatie i.p.v. een facelift. Helaas is er ook slechts nieuws: de 3,0-liter V6 is niet meer leverbaar vanwege nieuwe emissie-eisen. De 2,0-liter viercilinder en 5,0-liter V8 blijven wel bestaan.

Jaguar F-Type Coupé

4. Renault Clio E-Tech / Captur E-Tech

Zowel de Clio als Captur zijn door Renault voorgesteld als E-Tech. Dit is de nieuwe naam voor de plug-in hybride modellen van het merk. De Clio en Captur zijn als eerste aan de beurt en beschikken over een 1,6-liter benzinemotor én twee elektromotoren. In het geval van de Clio E-Tech heeft hij 140 pk en een accucapaciteit van 1,2 kWh, terwijl de Captur E-Tech 160 pk levert en een 9,8 kWh accupakket heeft. Beide modellen zijn dus tijdens Autosalon Brussel te bewonderen. Binnenkort wordt een derde plug-in hybride verwacht: de Mégane E-Tech.

Renault Captur E-Tech

5. BMW 2 Serie Gran Coupé

Het hing al een tijdje in de lucht: een vierdeurs coupé op basis van de BMW 2 Serie. De auto werd in Los Angeles in november al voorgesteld, maar is nu voor eerst te zien op Europese bodem. De 2 Serie Gran Coupé oogt erg fraai en kan zomaar eens een serieuze tegenhanger worden van de Mercedes-Benz CLA. Bij de verkoopstart zijn er drie motorversies leverbaar, namelijk twee op benzine en één diesel. Het gaat om de 218i (190 pk), de 220d en de M235i xDrive. Laatstgenoemde levert 306 pk en zie je op onderstaande foto.

BMW 2 Serie Gran Coupé

6. BMW M8 Gran Coupé

Je hebt dik (zoals een M850i xDrive) en nóg dikker. Hiermee bedoelen we de nieuwe BMW M8 Gran Coupé. Dit topmodel is voorzien van een 600 pk sterke 4,4-liter V8 twinturbomotor met 700 Nm koppel. Deze extreem krachtige motor is gekoppeld aan een 8-traps automaat en xDrive-vierwielaandrijving. Wil je nog meer power? Dan is er de M8 Competition Gran Coupé met 625 pk. Beide modellen beleven hun Europese debuut op Autosalon Brussel. Kijken dus!

BMW M8 Gran Coupé

7. Audi e-tron Sportback

In navolging op het succes van de coupé-gelijnde SUV en de elektrische e-tron, presenteert Audi de e-tron Sportback. Tijdens Autosalon Brussel is dit model voor het eerst in Europa te bewonderen. Er verschijnen twee uitvoeringen op de markt: de 50 quattro en 55 quattro. Eerstgenoemde levert 313 pk en heeft een 64,7 kWh-accupakket. De tweede produceert 361 pk en beschikt over een groter accupakket van 86,5 kWh. Komende lente staat de e-tron Sportback bij de Nederlandse dealers, maar nu dus al in Brussel.

Audi e-tron Sportback
Categorieën