T-Cross 2019

Na eerder al wat teasers te hebben vrijgegeven heeft Volkswagen de nieuwe T-Cross nu dan echt officieel onthuld. Met een stoer en fris design is de T-Cross gepositioneerd in het alsmaar populairder wordende compacte SUV segment. Uitgerust met de modernste technologieën en een keuze uit een viertal motoren zal de T-Cross in het voorjaar van 2019 in Nederland beschikbaar zijn.

Urban cross-over in herkenbaar design

Met een lengte van 4,11 meter is de T-Cross nauwelijks langer dan de Polo. De T-Cross zal dan ook als zogeheten urban cross-over vooral zich richten op gebruik in en rondom de stad. In het design vinden we onder andere scherp gesneden lijnen en vlakke koplampunits. Dankzij deze designelementen is de T-Cross duidelijk een broertje van de overige SUV modellen van Volkswagen. Naast stoere elementen zoals een stevige schouderlijn en de wielkasten heeft te T-Cross ook wel iets speels dankzij de wat grotere mistlichtunits aan de voorzijde.

Het interieur in de nieuwe T-Cross is leverbaar in verschillende uitvoeringen. Optioneel kan er bijvoorbeeld gekozen worden two-tone stoelbekleding, 3D-afwerking van het dashboard en optionele ambienteverlichting. Dankzij een wielbasis van 2,56 meter is er efficient omgegaan met de ruimte en bied de T-Cross ruimte aan vijf personen. Ook de kofferbak ruimte is royaal met standaard 385 liter, en dankzij een verschuifbare achterbank zelfs te vergroten tot 455 liter. Wanneer deze zelfde achterbank neergeklapt wordt zijn er zelfs 1.281 liters te vullen.

Keuze uit drie uitvoeringen

De T-Cross zal leverbaar worden in de utvoeringen: Basis, Life en Style. Vanaf het instapmodel behoren onder andere LED verlichting, boordcomputer, snelheidsbegrenzer, Lane Assist, Pan-European E-Call en Front assist met voetgangerherkenning tot de basis uitrusting. Multifunctioneel lederen stuurwiel, airconditioning, adaptive cruisecontrole en 16 inch lichtmetaal worden er vanaf de Life aan toegevoegd. Bij de meest complete Style uitvoering komen daar nog eens Sport-Comfortstoelen, climate control, Park Distance Control en 17 inch lichtmetalen velgen bovenop. Standaard zijn alle uitvoeringen uitgevoerd met de veiligheidssystemen: City Emergency Braking, Lane Assist en Hill Start Assist.

Keuze uit vier turbomotoren

De T-Cross komt beschikbaar met een viertal turbomotoren verdeelt in één diesel- en drie benzinemotoren. Voor de benzinerijder is er de 1.0 liter TSI driecilinder in zowel een 70 kW/ 95 pk als een 85 kW/115 pk sterke variant. Daarnaast is er de optie om voor een 1.5 liter TSI met 110 kW/ 150 pk te gaan. Voor de kilometervreters is er een 1.6 liter TDI met 70 kW/ 95 pk. Zowel de 95 pk sterke TSI als TDI worden standaard voorzien van een handgeschakelde vijfbak. De 1.5 liter TSI is standaard voorzien van een 7-traps DSG-transmissie. Deze DSG automaat is optioneel voor de overige motoren naast een standaard handgeschakelde 6-bak.

Verwacht wordt dat de Volkswagen T-Cross vanaf het voorjaar van 2019 zalverschijnen op de Nederlandse markt. De prijzen en beschikbaarheid worden in de aanloop naar de introductie bekend gemaakt

Categorieën