Volkswagen T-Cross

We zullen nog even op de officiële presentatie moeten wachten maar Volkswagen laat nu al vast meer los over de nieuwe Volkswagen T-Cross. De kleinste SUV van Volkswagen zal zich gaan kenmerken door zijn grote bagageruimte en flexibel in te richten ruimte.  

Maximale ruimte

De populariteit van de compacte SUV is steeds meer aan het toenemen. Ook autofabrikanten is dit niet ontgaan en in bijna ieder modelgamma is dit segment dan ook goed vertegenwoordigd. Het antwoord van Volkswagen op deze toenemende vraag is de nieuwe T-Cross. De kracht van de kleinste SUV van Volkswagen moet hem gaan zitten in de flexibel in te delen ruimte. Dankzij een zo ver mogelijk naar voren geplaatste vooras beschikt de T-Cross over een lange wielbasis. Dit resulteert in een maximaal te benutten  interieur. Daarnaast is het mogelijk om de achterbank in de lengterichting te verschuiven wat zorgt voor nog meer beenruimte achterin. Naast het creëren van meer beenruimte kan met het naar voren schuiven van de bank ook meer laadcapaciteit worden gecreëerd. Dankzij deze verschuiving beschikt de T-cross over een laadcapaciteit van 385 tot 455 liter, wat het meest is in dit segement. Met het neerklappen van de banken is zelfs de inhoud te vergroten tot een totaal van 1.281 liter.

Deze herfst de officiële première Volkswagen T-Cross

Volkswagen heeft verder nog niet veel vrijgegeven over de specs. De wereldpremière van de nieuwe T-Cross staat gepland voor de herfst dit jaar nog. Ook de prijzen en specs voor de Nederlandse markt zullen in een later stadium bekend gemaakt worden. De T-Cross zal pas vanaf 2019 bij de dealer verschijnen.

Categorieën