Citroën verraste vriend en vijand deze week met de presentatie van de nieuwe zevenzits Citroën C3 Aircross. Een compacte b-segment SUV die in het rijtje past van de Peugeot 2008 en de Volkswagen T-Cross. Maar dan wel met plek voor een half voetbalteam! In dit segment is een SUV met zeven zitplaatsen alleen voorbehouden voor Dacia met de Jogger. Toch zijn er meer kandidaten die meer stoelen te bieden hebben.  We presenteren je  de vijf goedkoopste zevenzitters van dit moment.

Citroën C3 Aircross

Zag de vorige C3 Aircross er nog een beetje uit als een schattige boodschappentas, de nieuwe is lekker stoer en hoekig. En flink gegroeid ook, met een lengte van 4,39 meter. In het verlengde van de onlangs geïntroduceerde C3 zal ook de Aircross als EV verschijnen. Die C3 krijgt een scherpe vanafprijs mee, om te concurreren met merken als, inderdaad, Dacia. Prijzen van de Aircross zijn nog niet bekend, maar reken op een concurrerende prijs, net als zijn kleinere broer.

Dacia Jogger

De Dacia Jogger is heel veel value-for-money. Veel ruimte en een no nonsense, best stoere uitstraling. Tot nu toe had hij het rijk alleen in zevenzitsland. De Jogger is de stationwagon variant van de Sandero, maar dan wel bijna 30cm langere wielbasis. Je zit behoorlijk ruim in de Jogger, met voldoende hoofdruimte, op alle zitrijen. Met een vanafprijs van 27.650 euro krijg je heel veel waar voor je geld. Helemaal spekkoper ben je met de LPG variant. Bij het tankstation met z’n zevenen benzinerijders uitlachen, vrolijker wordt je zaterdagochtend niet.  

Peugeot 5008

Peugeot heeft een lange geschiedenis van stationwagons met zeven zitplaatsen. De Familiale varianten van bijvoorbeeld de Peugeot 406 break waren in de jaren negentig populair bij grote gezinnen. Nu de stationwagons langzaam verdwijnen uit het straatbeeld kun je met je koters ook prima terecht in de 5008. Zowel de huidige 5008 als de nieuwe, die in het najaar te bestellen is, komt met een derde zitrij. Wat kost dat moois? Vanaf € 42.265 ben je eigenaar van een uitgaande Peugeot 5008. De prijzen van de nieuwe 5008 volgen binnenkort.

Skoda Kodiaq

Ook Skoda heeft een naam hoog te houden als het om ruimte gaat, en we kunnen moeilijk om de nieuwste ruimtereus van het Tsjechische merk heen. De nieuwe Kodiaq is een uit de kluiten gewassen zevenzitter en is er ook als mild-hybride en als PHEV. Het interieur is er flink op vooruitgegaan, en de prijs is alleszins schappelijk voor wat je er voor krijgt. Vanaf € 44.990 rij je de rijk aangeklede First Edition uitvoering.

Seat Tarraco

De Seat Tarraco is stiekem toch al wat langer op de markt (2018) en is momenteel alleen nog uit voorraad beschikbaar. Er is geen opvolger gepresenteerd, wellicht heeft dat te maken met de huidige strategie die moederbedrijf Volkswagen voert. Desalniettemin is de Tarraco een ontzettend ruime SUV met nog steeds een frisse uitstraling. Prijzen beginnen bij € 45.835. Welk septet helpt SEAT van zijn voorraad af?

Keuze genoeg, al kunnen we niet zeggen dat je echt goedkoop uit bent met bovenstaande auto’s. Voor de meeste ruimte voor het minste geld kun je eigenlijk altijd wel terecht bij Dacia. Ook op de tweedehands markt. In 2008 presenteerde het budgetmerk de nooit meer overtroffen Dacia Logan MCV. Spartaans, niet echt zuinig, maar spotgoedkoop. En jawel, plek voor zeven.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *