Sinds 1984 wordt de wereld (lees: ik) blij van de Renault Espace. In elke generatie is de Franse gezinscontainer apart, bijzonder en uniek. Gekke styling, enorme proporties of gewoon een erg eigentijdse uitstraling hebben de auto altijd gekenmerkt. Gelukkig komt de Espace gewoon terug als zesde generatie, maar niet zoals we hoopten.

Tot de dood ons scheidt

De wereld is overgenomen door de SUV. Renault heeft dit in de smiezen, ook hadden ze zelf door dat eigenlijk niemand de laatste (sinds 2015) Espace meer kocht. Ooit reed het Nederlandse gezien in grote getalen in het Franse ruimtewonder. Zelf kan ik zo nog een handjevol mensen opnoemen die de Espace hebben of hebben gehad. Maar de glorie van het ruime MPV-concept is helaas vergaan.

Over vergane glorie gesproken: de Renault Koleos! Ook dit is een hele gave auto die helaas is verdwenen. De grote Franse SUV wordt steeds zeldzamer. Maar, maakt u zich niet druk! Renault heeft een oplossing voor beide onze problemen. Ze zijn namelijk van plan van de zesde generatie Espace een SUV te maken!

Dit betekent dat de Koleos en de Espace in zekere zin met elkaar het huwelijksbootje in gaan. Eerlijk zullen ze alles delen. Zo wordt de plaats van grootste SUV en de bodystijl van de Koleos mee het huwelijk in genomen en brengt de Espace een legendarische naam met zich mee. Zonder dit huwelijk hadden wij misschien beide nooit meer teruggezien.

Een render door een digitale artiest, voor credits: zie watermerk en handtekening.

Hoe en wat

Er zijn langzaam wat details uit het Renault hoofdkantoor gedruppeld. Zo is het nu bekend dat de Espace inderdaad een SUV wordt. Daarnaast heeft het Franse concern gemeld dat de auto beschikbaar zal zijn als vijf- én zevenzitter. Dit is wellicht een open deur, maar wel fijn dat ze hem voor de zekerheid even intrappen.

Ook deze generatie Espace, net als de vorige vijf, zal zich focussen op comfort. Wel stelt Renault dat dit comfort bij deze generatie Renault Espace wordt gepresenteerd in een moderne verpakking. Als laatst laat Renault weten dat de nieuwe Espace mag gaan plaatsnemen op het CMF-CD platform. Op dit platform staan ook de Nissan Qashqai, Nissan X-Trail en de Mitsubishi Outlander.

In het voorjaar van dit jaar (2023) gaat Renault ons meer vertellen over de Renault Espace. Wij zullen er dan uiteraard over rapporteren!

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *