Kia Stinger 2017

De Kia Stinger was een erg interessante en welkome auto van het Zuid-Koreaanse automerk. Het was een sedan, maar ook een luxeauto die ook nog eens een sportieve versie met dikke V6 had. Wij vonden hem heel gaaf, maar hij was helaas niet populair. Sinds 2017 is de Kia Stinger te koop in Nederland. Tot op het moment van schrijven zijn er slechts 215 Stingers verkocht in Nederland. Niet dit jaar, maar in totaal.

In de huidige strategie van Kia, die zich vooral richt op het ontwikkelen van EVs, past de Stinger natuurlijk niet. Dat feit, samen met de uitermate teleurstellende verkoopcijfers, zorgt ervoor dat Kia de Stinger vanaf 2023 niet meer maakt. Ook komt er geen opvolger, in ieder geval niet met een benzinemotor in het vooronder. We kunnen natuurlijk argumenten bedenken waarom dat niet meer nodig is, zo’n benzinemotor. De prestaties van een EV zijn natuurlijk even goed al dan niet beter dan die van ‘ouderwetse’ benzine- of dieselmodellen. We hopen dat Kia een gave EV-sedan gaat maken, we kijken naar de IONIQ 6 van Hyundai.

Kia Stinger 2017

Wij vonden de Stinger wel gaaf, vooral met de motoropties die beschikbaar waren. Er was een 2.0 met 255 pk, een 2.2 diesel met 200 pk en natuurlijk de 370 pk leverende 3.7 liter V6 met dubbele turbo. Die laatste is een echte liefhebbersauto, die blijft ook zijn waarde en bijzonderheid wel houden, denken wij.

Een leuk feitje om dit toch wel sombere artikel af te sluiten: alleen de Kia Opirus werd nog minder verkocht in Nederland dan de Stinger. Toch jammer, de Opirus vind ik zelf ook wel stoer. Misschien ligt het aan mij… maar misschien ook aan het feit dat interessant ontworpen Kia sedans met een V6 niet echt binnen de Nederlandse wensenlijst passen. Bestel de Stinger nu het nog kan!

De Kia Opirus
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *