Kia Stinger 2017

Kia heeft tijdens de North American International Auto Show (8 t/m 22 januari 2017) zijn nieuwste creatie voorgesteld: de Stinger. De verkoop start eind dit jaar in de Verenigde Staten, maar of het model ook naar Nederland komt is onbekend.

Lage daklijn

De Stinger is de snelste Kia ooit en bovendien de eerste vijfzits sportsedan van het merk. Het model heeft een sportieve vormgeving, wat onder meer is te zien aan de lage daklijn, luchtroosters op de motorkap, grote luchtinlaten, twee dubbele uitlaateindstukken en Brembo-remklauwen. De Kia Stinger meet 4.831 mm in lengte, 1.869 mm in breedte en 1.399 mm in hoogte, terwijl de wielbasis 2.898 mm bedraagt.

Het design is in Kia’s designstudio in Frankfurt (Duitsland) tot stand gekomen, onder leiding van hoofdontwerper Peter Schreyer. De technische ontwikkeling werd afgelopen maanden uitgevoerd op het Nürburgring-circuit, wat meerdere malen door onze spionagefotograaf werd vastgelegd.  

Harman/Kardon-audiosysteem met 15 speakers

Binnenin is de Stinger o.a. uitgerust met een infotainmentsysteem (inclusief 7 inch touchscreen), Head-Up Display en geluidsinstallatie. Standaard beschikt het audiosysteem over zes luidsprekers, maar optioneel is het Harman/Kardon Sound System leverbaar, dat uit meerdere subwoofers en 15 speakers bestaat.

Keuze uit twee motoren

De nieuwe Stinger wordt in de Verenigde Staten leverbaar met keuze uit twee motoren. Om te beginnen is er de 2.0 liter viercilinder Theta II-turbobenzinemotor, die 258 pk vermogen en 353 Nm koppel produceert. Daarnaast is er de Stinger GT, de topversie binnen het gamma, met onder de kap een 3.3 liter twin-turbo V6 Lambda II-benzinekrachtbron. Dit blok levert 370 pk en 510 Nm trekkracht. 

Naar schatting kost het de topversie 5,1 seconden voor een sprint van 0 naar 100 km/h, en komt de topsnelheid uit op ongeveer 268 km/h. Officieel zijn de genoemde cijfers niet.

Beide motoren worden standaard gekoppeld aan een nieuwe achttrapsautomaat. Tot slot kan de klant kiezen voor achter- of vierwielaandrijving.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën