Al eerder gingen er meerdere spionagefoto’s rond van de op de DB11 gebaseerde DBS Superleggera, maar dan nu eindelijk de officiële. Naast zijn indrukwekkende looks zijn de specs van deze coupé meer dan indrukwekkend.

Meer dan een DBS logo

Met een toch wel zeer afwijkend koetswerk is de DBS Superleggera gebaseerd op de al zeer fraaie DB11. De grootste visuele aanpassingen zijn te vinden aan de voorzijde en achterzijde. Met name de nieuwe grote grille springt eruit. Door het gebruik van carbon en aluminium is de DBS met 1.688 kilo bijna 100 kilo afgevallen ten opzichte van de DB. Ook het aerodynamicapakket is bij de DBS onder handen genomen. Dankzij dit pakket met onder andere een vaste spoiler en een diffuser afgekeken uit de Formule 1 is er een neerwaartse druk mogelijk van maar liefst 180 kilo

Nu komt al snel de vraag: wat ligt er onder de motorkap van deze brute coupé?

In de DBS Superleggera ligt dezelfde dikke 5.2 liter Biturbo V12 als in de DB11. Maar je zou toch toch meer verwachten bij de DBS. Dat klopt, waarbij de V12 in de DB11 goed is voor 608 pk en 700 Nm is door het betere kietelwerk de V12 in de DBS opgekrikt tot 725 pk en 900 Nm. Dat is dus 117 pk en 200 Nm krachtiger. Het gevolg van deze toename is dat de 100 km/u al in 3.4 seconden te halen is. Wacht je in totaal 6.4 seconden dan is de 160 km/u al zichtbaar op de teller. Voor wie het pedaal dan nog naar beneden durft te houden is een top te bereiken van 340 km/u.

Wat de Aston Martin DBS Superleggera in Nederland gaat kosten is nog niet bekend. Wel is bekend dat de levering zal gaan starten ergens in het derde kwartaal dit jaar nog.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën