Een paar jaar geleden werd de plugin-hybride zo ongeveer dood verklaard, want volledig elektrisch was de norm en de toekomst. Nu zien we hier en daar terugtrekkende bewegingen onder fabrikanten en weer meer aandacht voor de plugin-hybride.

Hieronder een overzichtje van de vijf goedkoopste stekkerauto’s die je in Nederland kunt kopen. Een tipje van de sluier: breng tenminste 36.000 euro mee naar de dealer..

Kia Ceed Sportswagon 1.6 GDI PHEV DynamicLine – € 36.295

Kia’s Ceed Sportswagon is de goedkoopste plugin-hybride van Nederland. Hij is er alleen als sportswagon, dus tegelijk een van de ruimste in dit rijtje. Met een prijs van €36.295 heb je 141 pk aan vermogen beschikbaar en een beloofde actieradius van 50 km elektrisch.

Mazda MX-30 R-EV 170 Prime-Line – € 36.990

De Mazda’s MX-30 is oorspronkelijk gebouwd als EV, maar door de tegenvallende range van 170 km monteert Mazda sinds kort een wankelmotor onder de motorkap, waardoor het ineens een heel bruikbare auto wordt. Voor €36.990 krijg je 170 pk aan vermogen en een actieradius van 85 km. Dat is weinig voor een EV, maar veel voor een plugin in deze prijsklasse. De MX-30 is niet de ruimste in deze klasse, maar gelukkig wel een van de mooiste.

Kia Xceed 1.6 GDI PHEV DynamicLine – € 37.295

De Kia Xceed is het cross-over zusje van de Ceed. Voor €37.295 heb je een behoorlijk ruime stekkerauto met 141 pk en een beloofde actieradius van 48 km. De Xceed is een prima keuze, biedt veel value for money maar is al vier jaar op de markt en het model oogt inmiddels een beetje anoniem.

MG EHS Comfort – € 37.385

Vergeet alles wat je weet over MG als Brits sportautomerk: het nieuwe MG is Chinees, elektrisch en brengt al enkele jaren SUV’s op de markt. Zo ook deze MG EHS PHEV, geïntroduceerd in 2020. Je betaalt tenminste €37.385 voor de MG. Daar krijg je een flinke dosis pk’s (258) voor terug en een actieradius van 52 km. Deze stekkerauto is ruim en je krijgt veel waar voor je geld, maar niet alles is even verfijnd en kwalitatief zoals we gewend zijn van andere merken.

Mitsubishi ASX 1.6 PHEV IntensE – € 38.990

De Mitsubishi ASX is dezelfde auto als de nieuwe Renault Captur, maar wel met Mitsubishi logo’s op de neus. De Captur is tijdelijk niet te verkrijgen als plugin variant, dus moeten we het met de ASX doen. Dat is niet erg, want op de ASX krijg je zomaar 8 jaar garantie. Voor €38.990 bezit je een compacte SUV met veel interieurruimte, 158 pk vermogen en een beloofde actieradius van 48 km.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *