Deze week heeft Fiat een nieuwe stadsauto geïntroduceerd, de Topolino. Deze volledig elektrische tweezitter moet een boost geven aan de duurzame, stedelijke mobiliteit. Naast Fiat heeft ook Opel en Citroën een soortgelijk voertuig ontwikkeld. Of dit de toekomst wordt en iedereen in dit formaat auto wil rijden is maar zeer de vraag. Maar voor 16-jarigen met een brommerrijbewijs is het misschien wel de uitkomst om droog te zitten tijdens de koude, natte dagen.

Fiat Topolino

De nieuwe Fiat Topolino is echt een schattige stadsauto. Het heeft veel weg van een gekrompen Fiat 500. Dit model met zijn uiterlijk doet het natuurlijk hartstikke goed en daarom zou de Topolino ook een publiekslieveling kunnen worden. Je kunt het dak bovenop oprollen en in de zomer nog meer genieten van het lekkere weer.

De Fiat Topolino met een vleugje Fiat 500.

Opel Rocks-e

De Opel Rocks-e is een stoere stadsauto voor de jeugd met een brommerrijbewijs of voor mensen die niet meer nodig hebben en nooit de snelheid van 45 km/u overschrijden. De Rocks-e is te bestellen in drie verschillende varianten, allemaal met een andere look. Daarnaast is er een Rocks-e Kargo beschikbaar. Hier zit maar één stoel in, de rest van de ruimte wordt benut voor het vervoeren van spullen. Dit is voornamelijk handig voor maaltijdbezorgdiensten.

De stoere Opel Rocks-e met de stad als zijn werkterrein.

Citroën Ami

De Citroën Ami, ofwel ‘Citroën Vriend’ kan je partner in crime zijn in de stad. Dit is tevens de eerste stadsauto die geïntroduceerd werd, waarna de Rocks-e en nu dus de Topolino volgden. De Ami en de Rocks-e zijn technisch gezien dezelfde auto. Ze wegen allebei 471 kilogram, hebben een 5,5 kWh accu en de elektromotor levert 8 pk. De actieradius is maximaal 75 kilometer, in de stad is dit meer dan voldoende.

Deze stoere Citroën Ami kan je zelfs meenemen voor een stukje offroad.
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *