Citroën C4 Cactus 2018

Citroën heeft vandaag de vernieuwde C4 Cactus onthuld. Het merk brengt hem in het eerste kwartaal volgend jaar naar ons land. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Kleinere Airbumps voor C4 Cactus

De C4 Cactus is flink door Citroën onderhanden genomen. Allereerst valt op dat de Airbumps zijn verdwenen, die plaats hebben gemaakt voor kleinere exemplaren onderaan de portieren. Blijkbaar vielen de grote kunststof luchtkussens niet bij iedereen in de smaak.

Citroën heeft de vernieuwde C4 Cactus voorzien van een nieuw front, die qua design in lijn loopt met de nieuwe C3. We zien opnieuw ontworpen zijpanelen en portieren, terwijl ook de nieuwe achterzijde met LED-achterlichten opvalt. Hij kenmerkt zich verder door een optisch zwevend dak. De bijgepunte C4 Cactus meet 4.170 mm in lengte, 1.710 mm in breedte en 1.480 mm in hoogte. De wielbasis bedraagt 2.600 mm en de kofferbak heeft een inhoud van 358 liter.

Op smaak te brengen

Net zoals zijn voorganger, is ook de vernieuwde C4 Cactus op smaak te brengen. Qua exterieur kan er gekozen worden uit 31 personaliseringsmogelijkheden, met negen carrosseriekleuren. Naast de buitenkant, is ook het interieur te personaliseren. Het merk stelt vijf verschillende interieurstijlen ter beschikking. 

Nieuwe wielophanging

Over specifieke motoren heeft Citroën nog niet gesproken. Wel laat het merk weten, motoren van de nieuwste generatie te leveren. Tevens kunnen we twaalf rijhulpsystemen en drie connectiviteitssystemen verwachten, alsmede een nieuwe wielophanging.

Voor meer details en specificaties moeten we dus nog even geduld hebben.

Categorieën