Citroën C4 Cactus OneTone 2017

Citroën levert de populaire C4 Cactus vanaf eind 2017 ook met een automatische transmissie. Echter, is deze enkel te combineren met de PureTech 110-benzinemotor. Tevens introduceert het Franse merk een nieuwe special edition: de OneTone.

Nieuwe EAT6-transmissie

De nieuwe EAT6-transmissie is per eind 2017 te bestellen op de C4 Cactus. De automatische versnellingsbak heeft zes verzetten, en beschikt over twee rijprogramma’s. De Sport-stand laat de auto dynamischer rijden, terwijl de Sneeuw-modus meer grip biedt.

Zoals je in de inleiding al las, is de automaat alleen in combinatie met de PureTech 110-benzinekrachtbron te bestellen. Prijzen en specificaties volgen later dit jaar, wanneer de Nederlandse marktintroductie plaatsvindt.

Speciale OneTone-uitvoering: keuze uit drie kleuren

Naast een nieuwe versnellingsbak, introduceert Citroën ook een speciale OneTone-editie. Deze uitvoering is te verkrijgen in drie carrosseriekleuren, namelijk Obsidien Black metallic, Pearlescent Perle White en Pearlescent Shark Grey. Uiteraard zijn alle versies voorzien van Airbumps in een toepasselijke kleur, en staan ze op 17 inch lichtmetalen wielen.

Daarnaast leent de C4 Cactus OneTone de uitrusting van de Shine-uitvoering, dat speciaal voor deze editie is uitgebreid. De OneTone voegt hier lederen/stoffen bekleding, verwarmbare voorstoelen en een achteruitrijcamera aan toe.

Of de genoemde editie ook naar Nederland komt, staat nog niet vast. Wanneer dit wél zo is, volgen hier later meer details over.

Categorieën