BYD DiSus systeem

Het Chinese merk Build Your Dreams, heeft wel een zeer bijzondere droom gehad. In een combinatie van een 90’s lowrider meets 90’s heavy metal slaapfestijn, heeft BYD een veringsysteem gemaakt dat auto’s kan laten dansen. Het BYD DiSus Intelligent Body Control is volgens de fabrikant “het meest geavanceerde voertuig carroseriecontrol systeem van de industrie”.

BYD DiSus Intelligent Body Control

Een inspirerende omschrijving met een iets minder inspirerende naam, maar wat kan het precies? Nou, ter demonstratie van het nieuwe systeem, liet het zijn BYD YangWang U9 dansen op een heftig rock nummer.

Naast het headbangen voor extreem rijke oudere mensen, comfortabeler te maken, is het eveneens een systeem dat weldegelijk een functie heeft in de echte wereld. Zo weet BYD te melden dat het systeem zorgt voor een betere wendbaarheid. Tevens is het systeem uitermate geschikt om het risico op omrollen te reduceren op hogere voertuigen.

Daarnaast kan het systeem snel reageren op plotselinge acceleratie en onverwachte remsituaties, door de carroserie vlak te houden. Het BYD DiSus Intelligent Body Control is er in drie varianten: Intelligent Air Body Control System (DiSus-A), Intelligent Damping Body Control System (DiSus-C) en Intelligent Hydraulic Body Control System (DiSus-P).

YangWang U8

Op vier merken verkrijgbaar

Dat BYD serieus is over deze ontwikkeling, blijkt wel uit de hoeveelheid merken dat het systeem gaat gebruiken. Het eerste voertuig dat gebruik gaat maken van DiSus-A is de Denza N7 Coupé-crossover, voor extra comfort en sportiviteit. De YangWang U8 SUV krijgt als eerste het DiSus-P systeem, dat weer uitstekend is voor verhogen van de veerhoogte op onverhard terrein.

Denza N7 Coupé-crossover

Daarmee is in combinatie van diverse Advanced Driving Assistence Systems (ADAS), een extra veiligheid ingebouwd tegen krassen en schade aan de bodem. Naast de merken Denza en YangWang, zullen ook modellen van BYD het systeem krijgen en een vierde nog te introduceren merk.

DiSus X

De BYD YangWang U9 demonstreert vooral de mogelijkheden als alle systemen zijn gecombineerd. Met de benaming DiSus X, is het mogelijk om op drie wielen te rijden wanneer je een lekke band hebt. Net zoals bij de Citroën DS dus. Maar in tegenstelling tot de DS, kan de U9 ook nog een sprongetje in de lucht doen van blijdschap wanneer alle wielen er weer op zitten.

YangWang U9 rijdt op drie wielen
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *