Build Your Dreams bouwt auto’s. Hoe meer auto’s ze bouwen, hoe meer subsidies het Chinese merk kan innen. Er staat niks over dat die auto’s ook daadwerkelijk verkocht moeten worden. Dat doen ze dan ook mooi niet. Het schijnt dat duizenden auto’s van BYD gewoon staan de vergaan in een veld ergens. BYD ontkent alle beschuldigingen die worden gemaakt over deze kwestie.

Videobeelden

Er schijnen videobeelden rond te zweven die afkomstig zijn vanuit China. Op die beelden is een gigantische parkeerplaats te zien die vol staat met duizenden auto’s van het Chinese merk BYD. Geen tweedehandsjes of jonggebruikte modellen, maar gloednieuwe auto’s. Recht uit de fabriek naar de verdoemenis, dus.

In het oosten van China staan deze wagens te vergaan. Van BYD gaat het vooral over de e3, maar er staan ook auto’s van andere merken. Zo zijn er ook Geely Kandi K10 EV’s gespot tezamen met de Neta V.

Verschillende bronnen bevestigen dat de beelden daadwerkelijk in China gemaakt zijn. Veel van de auto’s hebben minder dan vijftig kilometer op de kilometerteller staan. Gek genoeg zijn alle auto’s op kenteken gezet. Dit betekent dus dat, alhoewel ze dus gewoon in een veld staan te verpieteren, de auto’s officieel en technisch gezien wel ‘verkocht’ zijn. De auto’s zijn ‘verkocht’ maar hebben geen eigenaar, ook is het geen fabrieksvoorraad. Een eigenaardig verhaal.

Subsidie

Bronnen uit Duitsland melden dat Chinese automakers subsidies krijgen voor de modellen die ze verkopen. Hoe meer auto’s ze verkopen, hoe meer subsidies ze krijgen. Het lijkt dus op een vorm van manipulatie voor meer poen. De auto’s worden ‘verkocht’ maar alleen voor de statistieken. In realiteit staan ze gewoon onderdeel van de natuur te worden.

Hoe lossen we dit op? Nou, dat is dus lastig. De auto’s staan er al, en ze krijgen er niet meer geld voor. Dus, wat doet BYD? Gewoon door produceren! Ze verkopen al niet genoeg auto’s, blijkt uit deze actie. Dus ze kwijtraken wordt een hele opgave.

Liegebeesten

Hilarisch genoeg, zegt BYD dat zij de autofabrikant zijn die de grootste vermindering van milieulast ter wereld teweeg kan brengen. Ze zijn ook de grootste EV-producent ter wereld. Het past dus niet echt in het plaatje van wegrottende EV’s die vol zitten met eindige grondstoffen die met veel pijn, moeite en milieuschade zijn gewonnen.

BYD zegt dat de beelden nep zijn. Ze zeggen ook dat ze verder niks tegen dit soort video’s kunnen doen, behalve ze ontkennen. Degene die de beelden heeft geproduceerd, staat bekend als een omstreden persoon die soms nog wel eens feiten fabriceert. We weten niet precies hoe het zit, wel weten we dat een van de twee partijen liegt.

De afbeelding boven dit artikel is eigendom van YouTuber Serpentza

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *