Audi R8

Om het 10-jarig jubileum van de V10 motor niet onopgemerkt voorbij te laten gaan komt Audi met een speciale R8. In een gelimiteerde oplage van 222 stuks zal deze exclusieve Audi R8 V10 Decennium nog dit voorjaar te bestellen zijn.

In de jaren geperfectioneerd

In 2009 werd de eerste V10-motor in de R8 geplaatst. Ook toen was deze motor met een vermogen van 386 kW/ 525 pk goed voor een bak aan snelheid. Nu 10 jaar later is deze V10 doorontwikkeld tot maar liefst een vermogen van 456 kW/ 620 pk. Het gevolg is dat deze 5.2 liter FSI met een maximumkoppel van 580 Nm slecht 3.1 seconden nodig heeft om de 100 km/u te halen. En wanneer het rechter pedaal op de grond blijft is een topsnelheid van 331 km/u te halen. Deze motor zal ook beschikbaar komen in de nieuwe R8.

Koperkleurige accenten

De nieuwe Audi R8 V10 Decennium is naast de krachtige motor ook voorzien van unieke designelementen. Zo is het fraaie exterieur uitgevoerd in de mat kleur ‘Daytona Grey’ met glanzend zwarte accenten. extra gaaf zijn de in het koperkleur uitgevoerde 20 inch velgen en het uitlaatspruitstuk. De R8 V10 Decennium zal ook te bestellen zijn in vijf andere kleuren, maar deze mat Daytona Grey staat wel er goed.

Ook in het interieur komt de koperkleur weer terug in onder andere de stiksels van het stuur en de armsteunen. Verder vinden we in het interieur meerdere koolstofvezel elementen in wederom de glanzend zwarte kleur.

Slechts 222 stuks

De Audi R8 heeft al jaren wereldwijd vele fans. Dat zal voor de eventuele koper betekenen dat deze er snel bij moet zijn, en wellicht ook nog wat geluk moet hebben. De Audi R8 V10 Decennium komt namelijk maar in een gelimiteerde en genummerde oplage van 222 stuks. Dus bij interesse wordt het vanaf nu je lokale dealer stalken en zorgen dat je één van de gelukkige bent die deze exclusieve R8 op de oprit mag zetten.

Enige nadeel is dat de prijzen in een later stadium volgen. Ditzelfde geldt ook voor de overige specs.

Categorieën