Audi S4 Avant 2016

Volgens Automobile Magazine presenteert Audi op IAA Frankfurt de nieuwe RS 4 Avant. Ook verwacht de bron een achterwielaangedreven R8 GT en sportieve SQ2.

V8 verdwijnt in RS 4 Avant

Net als bij de RS 5 Coupé, verdwijnt de V8 onder de kap van de RS 4 Avant. De aandrijving wordt voortaan verzorgd door een 2.9 liter V6-krachtbron. Dit blok produceert 450 pk en 600 Nm trekkracht, wat via quattro-vierwielaandrijving op het asfalt wordt overgebracht. Schakelen gaat middels een achttrapsautomaat.

Naar verluidt verloopt de acceleratie in ongeveer 4,0 sec. en is de topsnelheid elektronisch begrensd op 250 km/h. Optioneel is dit te verhogen naar 280 km/h.

Twee sportievelingen: Audi R8 GT en SQ2

Audi heeft in Frankfurt meer sportief nieuws te melden. Zo maken we kennis aldaar met de R8 GT Coupé/Spyder. Waarschijnlijk levert hij meer pk’s en geschiedt de aandrijving op de achterwielen. Exacte cijfers zijn er (nog) niet, maar reken op verbeterde prestaties. Dit is mede te danken aan de hoeveelheid koolstofvezel.

Ten slotte stelt Audi een sportieve variant van de populaire Q2 voor: de SQ2. Onze spionagefotograaf betrapte hem eerder al, maar wordt medio september officieel onthuld. Het maximumvermogen wordt geschat op 272 pk.

Categorieën