Audi RS 5 Coupé 2017

De Nederlandse Audi-importeur heeft het prijskaartje van de herziene RS 5 Coupé bekendgemaakt. Audi’s nieuwe aanwinst is nu te bestellen bij de dealers vanaf € 117.625,- (inclusief BTW en BPM).

Goedkoper dankzij V6

Door de komst van een zescilinder krachtbron, is de RS 5 Coupé flink in prijs gedaald. Hoewel de vorige generatie de laatste verkoopjaren meer dan 130 mille kostte, vraagt Audi voor het nieuwe model € 117.625,-. Dankzij een lagere CO2-emissie (197 g/km), daalde het BPM-bedrag fors.

De prestaties zijn er niet minder door. De 2.9 liter V6-biturbomotor levert 450 pk en 600 Nm aan maximumkoppel. Het quattro-vierwielaandrijvingssysteem is standaard, alsmede een achttrapsautomaat. Wanneer het optionele RS Dynamic-pakket is aangevinkt op de optielijst, ligt de topsnelheid op 280 km/h. Zo niet, dan houdt de RS 5 Coupé het bij 250 km/h voor gezien.

Op smaak te brengen

Zaken als 19 inch lichtmetalen velgen, LED-lichtunits, RS-sportstoelen, interieurbekleding in leder en Alcantara, Audi Pre-Sense City en MMI-navigatie Plus zijn standaard. Ook Audi Virtual Cockpit maakt onderdeel uit van de standaarduitrusting. 

Optioneel is de RS 5 Coupé op smaak te brengen met keuze uit o.a. drie soorten 20 inch lichtmetalen wielen, exclusieve lakkleuren en het RS Design-pakket. Tevens kan men kiezen voor het RS Dynamic-pakket, bestaande uit Matrix LED-koplampen, een sportdifferentieel en het RS-sportonderstel. Het RS Comfort-pakket dient als kers op de taart, met onder meer keramische remmen, een RS-sportuitlaat en carbon dak.

Categorieën