Aston Martin DB11 Volante 2018

Aston Martin heeft zojuist de DB11 Volante gepresenteerd, in navolging van de DB11 Coupé. Er kan per direct een order geplaatst worden, waarbij de levering komend voorjaar plaatsvindt. Wat hij in Nederland kost, is nog onbekend.

Andere dakconstructie voor DB11 Volante

Het belangrijkste verschil met de DB11 Coupé is uiteraard de dakconstructie. De DB11 Volante heeft een stoffen kap, die in 14 sec. opent en in 16 sec. sluit. Dit kan tot een snelheid van 50 km/h. Het dak is vanuit de auto te bedienen, maar ook via de sleutel. 

Ten opzichte van de DB9 Volante, is de nieuwe generatie 26 kg lichter. De gewichtsreductie is onder meer te danken aan de andere dakconstructie en lichtere aluminium motorkap. De softtop is overigens verkrijgbaar in drie kleuren: Bordeaux rood, zwart/zilver of grijs/zilver. 

V8-biturbomotor van Mercedes-AMG

De aandrijving wordt verzorgd door een 510 pk sterke 4.0 liter V8-biturbomotor, die gekoppeld is aan een achttrapsautomaat. Deze krachtbron werd recentelijk geïntroduceerd in de DB11 Coupé, en wordt dus ook leverbaar in de DB11 Volante. Of het model ook te bestellen is met een V12, is nog niet officieel bevestigd.

Prijskaartjes in het buitenland

Op de Nederlandse prijs dient nog even gewacht te worden, maar de prijzen in het buitenland zijn wel bekend. In Duitsland vraagt Aston Martin € 199.000,-, terwijl in het Verenigd Koninkrijk £ 159.900,- wordt gerekend. Bij Amerikaanse dealers verwachten de verkopers minimaal $ 216.495,-.

Categorieën