Alpine A110 2017

De organisatie van Concours d’Elegance Paleis Het Loo heeft alle details van de 2017-editie bekendgemaakt. Naast de nieuwe Alpine A110, wordt ook de zeventigste verjaardag van Ferrari gevierd. Ook beoordeelt traditiegetrouw een vakjury klassieke auto’s.

Nederlandse premières

Net als andere jaren, kent de Concours d’Elegance Paleis Het Loo een aantal Nederlandse premières. Zo kan het publiek kennismaken met de Alpine A110, maar ook met de splinternieuwe Range Rover Velar. Beide modellen werden onlangs tentoongesteld op de Autosalon van Genève. Tevens is de Alfa Romeo Stelvio te bezichtigen, alsmede enkele nieuwe Cadillacs

70 jaar Ferrari

Bijzonder aan het evenement in Apeldoorn, is dat nieuwe auto’s samen met klassiekers in de spotlights staan. Dit maakt het voor zowel jong publiek als echte kenners een fraaie tentoonstelling.

Zoals we intussen weten viert Ferrari in 2017 zijn 70ste verjaardag. Om dit te vieren haalt het Italiaanse merk een schitterende collectie naar de tuinen van Paleis Het Loo. Zo kunnen we een Ferrari 166 Inter uit 1949 aanschouwen, net als een zeer zeldzame 250 GT Europa by Boano uit 1955.

Klassieke auto’s beoordeeld

Wat eveneens een traditie is op Concours d’Elegance Paleis Het Loo, is het Internationaal Concours. Een vakjury beoordeelt klassieke auto’s, die nooit eerder op Nederlandse bodem te zien waren. De organisatie meldt een Delahaye 135 MS Pennock uit 1948, Rolls-Royce Skiff Torpedo 64 by Labourette 7428 CC’s uit 1914 en Nissan C10 Skyline GT uit 1972.

Superleggera-klasse en auto’s uit Mille Miglia-rally

Daarnaast kunnen bezoekers genieten van auto’s uit de Superleggera-klasse. Het gaat om sportwagens van Italiaanse, Britse en Duitse afkomst, die gebruikmaken van een speciaal lichtgewicht chassis. Denk aan merken als Ferrari, Aston Martin, Bristol en BMW.

Last but not least: auto’s uit de Mille Miglia-rally zijn ook aanwezig. Deelnemers met hun klassieke raceblik dingen mee, net als andere historische wagens, naar de overwinning in het Internationaal Concours. Enkele voorbeelden zijn de Fiat Abarth 1400 Touring Superleggera uit 1955 en Fiat 8V Rapi uit 1953.

Categorieën