Volkswagen T-Roc 2017

Volkswagen heeft de langverwachte T-Roc onthuld, die onder de bestaande Tiguan wordt gepositioneerd. Begin december start de levering, al is het nog even wachten op de prijzen.

T-Roc onder de Tiguan

Net als zijn grotere broer, de Tiguan, maakt de T-Roc gebruik van het MQB-platform. Met zijn lengte van 4.234 mm, is ‘ie 25,2 cm korter dan de Tiguan. De breedte en hoogte bedragen respectievelijk 1.819 mm en 1.573 mm. De wielbasis meet 2.603 millimeter.

De T-Roc komt een stuk speelser over dan andere Volkswagens. Neem bijvoorbeeld de tweekleurige carrosserie, waarbij het dak afwijkt van de rest van de auto. Ook valt de chroomstrip op die bij de A-stijl begint. Verder is het model voorzien van een brede grille en dubbele lichtunits. De duurdere uitvoeringen beschikken trouwens over LED-verlichting.

Grotere bagageruimte dan Volkswagen Golf

Het interieur straalt zowel speelsheid als degelijkheid uit. Zoals we gewend zijn van Volkswagen, oogt het dashboard opgeruimd. Dit wordt gecombineerd met exterieurkleuren, die je o.a. rondom het instrumentarium en de middenconsole ziet.

Over het instrumentarium gesproken: de T-Roc is leverbaar met het Active Info Display. Dit instrumentenpaneel geeft alles digitaal weer: van meters tot navigatie. Daarnaast kan men kiezen voor een infotainmentsysteem met 8 inch touchscreen. Er wordt ondersteuning geboden aan MirrorLink, Apple CarPlay en Android Auto.

Ook over de hoeveelheid ruimte heeft Volkswagen uitspraken gedaan. Standaard bedraagt de bagageruimte 445 liter, wat zoals altijd te vergroten is. Wanneer je de achterbank neerklapt, is er plaats voor 1.290 liter aan bagage. Hiermee biedt de T-Roc meer kofferruimte dan de Golf (380 liter / 1.270 liter).

Van 115 tot 190 pk

Het motoraanbod van Volkswagens compacte SUV bestaat uit TSI- en TDI-motoren. Het vermogen varieert van 115 tot 190 pk. Een aantal motorversies zijn de te koppelen aan een DSG-automaat en zelfs 4Motion-vierwielaandrijving.

Basisuitrusting van de T-Roc

Volkswagen biedt de T-Roc aan in drie uitrustingsniveaus. Standaard zit de cross-over ruim in zijn spullen. Denk aan o.a. LED-dagrijverlichting en -achterlichten, airconditioning, een infotainmentsysteem en verschillende veiligheidssystemen. Enkele voorbeelden hiervan zijn City Emergency Braking, voetgangersherkenning en Lane Assist.

Categorieën