Het product en technologieoffensief van Volkswagen krijgt eindelijk vorm. Een van de eerste middelen die op het MEB-platform staat, zal de compleet elektrische en compacte I.D. zijn. De productie van de compacte Volkswagen I.D. zal eind 2019 van start gaan.

In een vijfjarige periode zal Volkswagen een totaal van tweeëndertig verschillende en compleet elektrische modellen introduceren, allemaal gebaseerd op het MEB-platform. Naar verwachting zullen er in 2020 ongeveer 100.000 van deze elektrische Volkswagens worden gemaakt. 

Het nieuwe elektro-offensief van Volkswagen

Het platform is ontwikkeld voor toekomst en is geheel gebaseerd op de emissievrije en digitale mobiliteit. Het geheel nieuw ontwikkelde platform is voorzien van elektromotoren waarvan de niveaus van het vermogen ver uit een lopen. Daarnaast zijn de elektromotoren voorzien van platte batterijpakketten die zich op de bodem bevinden en vele innovatieve technologieën. Ook zijn er nieuwe software-features beschikbaar zoals een head-up display en slimme verlichting. Onderdelen die voorheen alleen maar beschikbare waren voor premium segmenten. 

De I.D. van Volkswagen (incl. CROSS en BUZZ) vormen de nieuwe reeks van modellen die door Volkswagen eind 2020 dicht op elkaar hoopt te lanceren, als een onderdeel van het nieuwe elektro-offensief. Deze gloednieuwe modellen zullen worden gelanceerd in de VS, Europa en China.

Hybride en elektrische modellen van dit moment

Volkswagen heeft naast het elektro-offensief ook al eerder andere elektrische en hybride modellen gelanceerd. Deze modellen zijn onder anderen verkrijgbaar als private lease of occasion. Naast deze modellen zijn er nog geen andere details beschikbaar over de nieuwe I.D. modellen die als het goed is eind 2020 op de markt komen. Er wordt verwacht dat de nieuwe modellen een accupakket zullen krijgen van tenminste maar liefst zestig kilowattuur, dit staat gelijk aan een afstand van ongeveer driehonderd kilometer.

Categorieën