Mercedes-AMG G 65 Final Edition 2017

Het einde van de huidige generatie G-Klasse komt met rasse schreden dichterbij. Ter gelegenheid hiervan introduceert Mercedes-AMG de G 65 Final Edition. In totaal bouwt het merk slechts 65 exemplaren. 

Bronzen exterieurdetails

De G 65 Final Edition heeft een exclusieve uitstraling. Dit is af te lezen aan de hoogglans zwarte carrosseriekleur en bronzen exterieurdetails, zoals de skidplates, buitenspiegelkappen en 21 inch lichtmetalen velgen.

Binnenin hangt eveneens een bijzondere sfeer. Mercedes-AMG voorziet het model van een designo Exclusive-pakket met zwart nappalederen bekleding en koolstofvezel details. Ook kan de klant het Seat Comfort-pakket verwachten, bestaande uit twee voorstoelen met klimaatfuncties.

630 pk voor G 65 Final Edition

Onder de kap van de Mercedes-AMG G 65 Final Edition huist een 630 pk sterke 6.0 liter V12. Dankzij 1.000 Nm trekkracht, accelereert hij van 0-100 km/h in 5,3 sec. De topsnelheid is elektronisch afgeregeld op 230 km/h.

De twaalfcilinder krachtbron is gekoppeld aan een AMG SpeedShift Plus 7G-Tronic automaat. Vervolgens wordt al het vermogen over alle wielen verdeeld.

Categorieën