de nieuwe audi e tron s

De Audi e-tron rijdt ondertussen alweer twee jaar rond in Nederland. En volledig volgens Audi-tradities, verschijnt er ook van hun elektrische auto een sportieve S-variant. Vanaf vandaag is de e-tron S te bestellen vanaf € 107.210. De Sportback begint bij € 109.610.

Specificaties Audi e-tron S

De e-tron S wordt uitgerust met maar liefst 3 elektromotoren. Deze leveren samen een systeemvermogen van 503 pk en 973 Nm koppel. Daar worden zelfs de meeste diesels verlegen van.

De sprint naar de 100 km/h neemt slechts 4,5 seconden in beslag. Niet gek voor een auto met een ledig gewicht van 2650 kg. 

Zichtbare en onzichtbare kenmerken van de S

Net als bij elke S, ziet de e-tron S er net wat dikker uit dan de versie zonder S. Zo zien we agressieve bumpers, verbrede spatborden en 20” velgen. En natuurlijk ontbreken de kenmerkende aluminiumkleurige buitenspiegels niet (tenzij je voor de cameraspiegels gaat).

Maar de kenmerken beperken zich niet alleen tot het zichtbare. Ook onderhuids zien we een aantal S-kenmerken. De auto beschikt standaard over een sportonderstel, adaptieve luchtvering en Audi drive select. 

Driftend over de rotonde

In het persbericht lezen we de volgende tekst:

“Mede dankzij quattro en elektrische torque vectoring zijn met de e-tron S-modellen zelfs gecontroleerde drifts uit te voeren.”

Kijk, nu wordt het interessant. Torque vectoring houdt in dat bepaalde wielen meer vermogen krijgen dan de andere wielen. 

Zo kun je meer vermogen naar de achterwielen sturen, dan naar de voorwielen. Hoe meer vermogen op de achterwielen, hoe makkelijker het is om te driften. 

Audi e-tron S (Sportback) vanaf oktober in het echt te zien

Zoals gezegd is de S vanaf vandaag te bestellen. Wil je ‘m toch eerst in het echt zien en ervaren, dan moet je nog een paar weken geduld hebben. Vanaf begin oktober staat de e-tron S in de showroom.

Categorieën