Audi e-tron

Audi en de Chinese fabrikant FAW (First Automobile Works) gaan samen elektrische auto’s in China produceren. First Automobile Works is in 1953 opgericht en tot op heden de grootste autofabriek in China. Beide ondernemingen hebben een intentieverklaring ondertekend voor de productie van elektrische Audi’s op het nieuwe PPE-platform. Met deze samenwerking breidt Audi zijn aanwezigheid in China verder uit, een belangrijke stap voor het Duitse automerk als aanbieden van duurzame premium mobiliteit.

Audi production in China

Nieuw platform.

Audi gaat het Premium Platform Electric ook in China produceren. Het volledig elektrische platform is in samenwerking met Porsche ontwikkeld en is voorzien van een 800 volt systeem en de mogelijkheid om tot 350 kW te kunnen snelladen. “Deze stap benadrukt het strategische belang van de Chinese markt, en met dit besluit creëren we actief een nieuw afzetgebied voor onze innovaties,” aldus Markus Duesmann, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Audi AG en tevens direct verantwoordelijk voor Audi’s activiteiten in China. De productiestart staat gepland voor 2024, nog even volhouden dus.

Volle focus op elektrificatie.

Het is duidelijk dat Audi bezig is met zijn elektrificatie-offensief in China. Nu produceert Audi, samen met FAW, al de volledig elektrische Q2L E-Tron en de A6L plug-in hybride. Ook de normale E-Tron, die voorheen werd geïmporteerd naar China, wordt sinds september ook lokaal geproduceerd. Audi verwacht dat tegen 2025 zo’n 40 procent van de totale verkopen in China zal bestaan uit geëlektrificeerde modellen. Als onderdeel van de FAW-VW joint-venture produceert Audi nu al op vier locaties in China: in Changchun, Foshan, Tianjin en Qingdao. De totale Chinese productiecapaciteit bedraagt momenteel zo’n 700.000 auto’s per jaar.