Koenigsegg film

De altijd tegendraadse Zweedse supercar-bouwer Koenigsegg bewijst dat de Corona-crisis niet alleen ellende hoeft op te leveren. In plaats van bij de pakken neer te zitten, besloot Koenigsegg een film op te nemen met de Regera in de hoofdrol. Het resultaat is de korte actiefilm “Time to Reign”. Een blockbuster, vinden ze zelf, met een diefstal, een achtervolging en zelfs een flinke ontploffing.

Unieke cast

De film van Koenigsegg draait om het laatste exemplaar van de meest luxe supercar van Koenigsegg, de Regera. De topsnelheid van dit hybride monster, met 1500pk in een wagen van 1590 kilo, ligt ver boven de 400km/u. Aangezien alle 80 exemplaren van de minstens 2 miljoen kostende Koenigsegg Regera verkocht zijn, zal je er inderdaad eentje moeten stelen voor je hem in je garage krijgt.

Koenigsegg Regera
Screenshot YouTube / Koenigsegg

Naast de Regera spelen de medewerkers van Koenigsegg een grote rol in de film: zij zijn namelijk de acteurs. Van de ontwerper tot de assistent: allemaal kregen ze een rolletje. Ook de grote baas, Christian van Koenigsegg, laat zich zien: het is zijn Regera die wordt gestolen. Zelfs zijn vrouw Halldora komt voor in de film, als zichzelf.

Het geheel is gefilmd en in elkaar gezet door Sebastian van Koenigsegg, de zoon van Christian en Halldora. Dit is niet zo gek als je bedenkt dat deze jongeman het wil gaan maken als DJ en producer. Het lijkt dat papa hem aardig zijn gang liet gaan: de jonge Sebastian mocht beslissen over het verhaal, het camerawerk en de kostuums. Uiteraard is ook alle muziek van zijn hand.

Screenshot YouTube / Koenigsegg

Teambuilding

Het resultaat is een film die misschien geen Oscar gaat winnen, maar wel toont dat Koenigsegg geen standaard autobouwer is. Aan het einde vraagt Koenigsegg om vooral te reageren als je onderdeel wil worden van ‘this loco family’. Respect voor Koenigsegg om een productiestop tijdens een crisis te gebruiken om een promotiefilm op te nemen als teambuilding.

Alleen… zouden ze bij Koenigsegg niet wakker liggen dat hun Regera wordt bijgehouden door wat oude Volvo’s?

Bekijk de film hier:

Categorieën