Tesla Model S 2016

Hoewel de markt van plug-in hybrides in januari en februari compleet is ingezakt, blijft de verkoop van volledig elektrische auto’s stabiel. Tesla komt als beste uit de bus met de Model S op de eerste plaats, gevolgd door de Model X op nummer zes.

Nauwelijks interesse in plug-in hybrides

De vraag naar plug-in hybrides staat anno 2017 op een zeer laag pitje, letterlijk. Dit is natuurlijk te danken aan de bijtellingswijziging, die begin dit jaar is ingevoerd. Desondanks gaat het om schikbarend, slechte cijfers.

Een klein voorbeeld: van januari t/m februari 2016 waren er 120 Volkswagens Passat Variant GTE op kenteken gezet. In dezelfde maanden dit jaar, gaat het om slechts twee exemplaren. 

Tesla’s wereldwijde succes

Deze week berichtten wij al over het wereldwijde succes van Tesla. De nieuwe fabrikant van elektrische auto’s wist, in het eerste kwartaal van 2017, ruim 25.000 stuks af te leveren. Dat is een verkooptoename van 69%, ten opzichte van dezelfde periode in 2016.

Tesla Model S op nummer één

De markt van geheel elektrische auto’s blijft stabiel. Tesla doet ook op Nederlandse bodem goede zaken. Zo is de Model S, in de eerste twee maanden van 2017, 216 keer verkocht. Hiermee is hij de meest populaire, elektrisch aangedreven auto van afgelopen periode. De Model X is eveneens in trek: daarvan zijn 88 exemplaren geregistreerd.

Categorieën