Jaguar F-Pace 2016

Dankzij de populariteit van de XF en F-Pace, zag Jaguar zijn wereldwijde verkoop vorige maand fors toenemen t.o.v. mei 2016. Land Rover verkocht daarentegen minder auto’s dan dezelfde maand vorig jaar.

Verkooptoename voor Jaguar

Jaguar mag met 13.613 verkochte aantallen meer dan tevreden zijn. Ten opzichte van mei 2016, is dit een verkooptoename van 28%. Over de periode januari t/m mei 2017 is Jaguar helemaal in zijn nopjes: de Britten leverde 79.895 exemplaren af. Dit betekent een stijging van maar liefst 68%.

Minder Land Rovers afgeleverd

De grote vraag naar de XF en F-Pace, is de oorzaak van de genoemde verkooptoenames, aldus Jaguar. Het gevolg hiervan is, dat de verkoopafnames van Land Rover binnen het concern worden opgevangen. Jaguar Land Rover noteert een stijging van ‘slechts’ 1%, wat komt door Land Rovers verkoopdaling van 7%.

Dat Land Rover minder auto’s wist te verkopen, is te danken aan de nieuwe accijnstarieven in het Verenigd Koninkrijk. Deze tarieven gelden met ingang van 1 april 2017, en dus schaften Britten vóór deze datum een nieuwe auto aan.