Ford Fiesta ST-Line 2017

Ford heeft zijn verkoopcijfers van maart j.l. naar buiten gebracht. De fabrikant wist bijna 200.000 exemplaren (199.900 stuks) in Europa aan de man te brengen. Hiermee is Ford het op één na bestverkochte automerk op Europese bodem.

Fiesta het meest in trek

De recent vrijgegeven verkoopstatistieken van maart laten zien, dat de Fiesta het meest in trek was. Met de 20 belangrijkste Europese markten bij elkaar opgeteld, werden ongeveer 47.000 exemplaren verkocht. Opvallend is dat net geen 70% van alle kopers voor een rijker uitgeruste uitvoering kiest. 17% van de afgeleverde Ford Fiesta’s is de duurste versie, de Titanium.

In Nederland was de ST-Line, in combinatie met een 1.0 liter EcoBoost-motor, het populairst. 30% van de Nederlandse klanten kozen voor deze sportieve uitvoering. 

Meer weten over de nieuwe Fiesta? Lees in dit nieuwsbericht alle details.

Spanje grootste stijger

Ford mag tevreden zijn en dan bedoelen we voornamelijk met Spanje. Daar werden 97% meer Fiesta’s op kenteken gezet dan in maart vorig jaar. De Italiaanse markt is eveneens belangrijk voor Ford, met 21% meer verkochte Fiesta-modellen t.o.v. maart 2016. Tot slot klopten ook Britten steeds vaker bij Ford-dealers aan De afzet nam in Verenigd Koninkrijk met 8% toe.

Daarnaast noteert het merk ook een verkooptoename in landen als Zwitserland, Denemarken, Hongarije, Tsjechië en Roemenië.

199.900 Fords geregistreerd

Europa werd in maart 199.900 Fords rijker. Dit is een toename van meer dan 14%, in vergelijking met dezelfde maand in 2016. Van het aantal verkochte eenheden zijn 156.200 stuks een personenauto, wat een stijging is van ruim 16%.

Categorieën